Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Genderhood: Οδηγός Συναι/no για γονείς

Το Συναι/no είναι το πρώτο εκπαιδευτικό κουτί/εργαλείο στην Ελλάδα που εκπαιδεύει παιδιά 6-12 ετών και τους γονείς/κηδεμόνες τους στην καλλιέργεια δεξιοτήτων συναίνεσης. 

Στο εγχειρίδιο παρουσιάζεται η συναίνεση ως μία δεξιότητα και στάση ζωής που καθορίζει πολλαπλές πλευρές της καθημερινότητας. Αποκτώντας τη συναίνεση ως δεξιότητα και εξασκώντας την καθημερινά, οδηγούμαστε μαζί σε μία κοινωνία ισότητας και σεβασμού προς κάθε ατομικότητα. Βέβαια, φαντάζει αρκετά δυσνόητη και κάποιες φορές αμφιλεγόμενη. Σε κάθε περίπτωση, η συναίνεση είναι κάτι που μαθαίνουμε ήδη από το νηπιαγωγείο: η ιδέα ότι οφείλουμε να σεβόμαστε τόσο τα δικά µας όρια, όσο και των άλλων ατόμων προκειμένου να είμαστε ασφαλείς, να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας και να οικοδομούμε υγιείς σχέσεις. 

Το πρώτο μέρος αυτού του οδηγού έχει ως στόχο να σε εξοπλίσει με γνώσεις σχετικά με τη σημαντικότητα της σωματικής αυτονομίας και των προεκτάσεών της στη συζήτηση για τη συναίνεση. 

Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν τεχνικές πρόληψης πιθανής κακοποίησης στα παιδιά· τι μπορείς να κάνεις όταν πρόκειται για την προστασία του παιδιού από πιθανή κακοποίηση. 

Μπορείτε να μεταφορτώσετε τον Οδηγό Συναι/no για γονείς από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου