Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου στο 3ο Διεθνές φεστιβάλ Ραδιοφωνικού Θεάτρου Ελλάδα- Κύπρος -Αυστραλία

Στην πρωινή εκπομπή του LimnosFM100 «Έχουμε Θέμα» φιλοξενήθηκε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία – Ιωάννα Καλιδάκη, η οποία μαζί με τα παιδιά της Ά και Β΄ τάξης του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος της θεατρικής αγωγής δημιούργησαν ένα καταπληκτικό ραδιοφωνικό θεατρικό έργο.

Τα παιδιά της Α΄ και Β΄ Δημοτικού του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Λήμνου, παρουσιάζουν μια αληθινή ιστορία, έτσι όπως την έγραψε η Jeanette Winter με τίτλο Η Βιβλιοθηκάριος της Βασόρας.

Η εισβολή στο Ιράκ έφτασε μέχρι τη Βασόρα στις 6 Απριλίου του 2003. Με τη βοήθεια φίλων και γειτόνων, η Αλία Μοχάμεντ Μπέικερ, υπεύθυνη βιβλιοθηκάριος στην κεντρική βιβλιοθήκη της Βασόρας, κατάφερε να διασώσει το εβδομήντα τοις εκατό των βιβλίων της Βιβλιοθήκης, προτού αυτή παραδοθεί στις φλόγες εννέα μέρες αργότερα.

Τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν στον κόσμο από τη δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Times, Σέιλα Κ. Ντιούαν, η οποία έμαθε για την Αλία και τη βιβλιοθήκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο εστιατόριο "Χαμντάν" του Ανίς Μοχάμεντ, το καλύτερο εστιατόριο στη Βασόρα, που βρισκόταν δίπλα στη βιβλιοθήκη.

Η διερμηνέας της Σέιλα είπε ότι ο Ανίς είχε μια απίστευτη ιστορία να διηγηθεί, που αφορούσε τον πόλεμο, κι έτσι η Σέιλα συνάντησε τον Ανίς. Η Αλία που συμμετείχε στη συζήτηση, μοιράστηκε μαζί τους αυτή την καταπληκτική ιστορία.



Αυτή λοιπόν την καταπληκτική ιστορία θα μοιραστούν αμέσως τώρα μαζί σας η Ραφαηλία, ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Γιάννης, ο Χρήστος, ο Δημήτρης, ο Ανέστης ο Κωνσταντίνος και ο Θοδωρής.

Καλή σας ακρόαση!


Το σχολείο θα συμμετάσχει στην 3η Διεθνή συνάντηση/ φεστιβάλ Ραδιοφωνικού Θεάτρου Ελλάδα- Κύπρος -Αυστραλία με τίτλο Θέατρο Μπροστά από ένα Μικρόφωνο μία συνεργασία του Θεατρικού Εικαστικού Καλλιτεχνικού Κέντρου Πούπουλο (Ελλάδα), του ίδρυματος Motivation in Arts (Κύπρος) και του Creative Drama and Art Center της Μελβούρνης (Αυστραλία).

Παναγιώτης Σκαπέτης
Πηγή: limnosfm100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου