Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Ο Δημήτρης Τσικουρέλης στον πρώτο αγώνα πυγμαχίας με αμαξίδιο

Για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο, 12 Μαρτίου στην Αθήνα αγώνας πυγμαχίας σε αναπηρικό αμαξίδιο και η Κομοτηνή δεν θα μπορούσε να λείπει. 

Ο Κομοτηναίος αθλητής των «Μαχητών» και του «Ηρόδικου» κ.Δημήτρης Τσικουρέλης, με τον προπονητή του Βασίλη Τζίτζιο, ήταν ο ένας εκ των δύο Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν «εγκαινιάζοντας» την πρώτη μαχητική βραδιά στην Ελλάδα για χρήστες αμαξιδίου στο πλαίσιο του Open Championship. 

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει όπως εξήγησε ο ίδιος στον έτερο αθλητή κ. Παναγιώτη Παπουτσόπουλο από το Μεσολόγγι και τον προπονητή του κ. Απόστολο Μαργαρίτη, που του απηύθυναν την πρόσκληση της συμμετοχής στην διοργάνωση που φέρει την υπογραφή των Πάνου Καμπέρη και Δημήτρη Κατσιάρα. 

Για τον Κομοτηναίο αθλητή, που μετρά ήδη συμμετοχές στην ομάδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου του Αθλητικού Συλλόγου «Ηρόδικος» ενώ ασχολείται και με την κολύμβηση, η αποδοχή της πρόσκλησης ήταν δεδομένη λόγω και της πρότερης ενασχόλησής του με το άθλημα αλλά και της ανάγκης του να συμβάλλει στον βασικό στόχο της διοργάνωσης ήτοι στην γνωριμία και την διεύρυνση του αθλήματος που παραμένει δυστυχώς άγνωστο εν πολλοίς στο ελληνικό κοινό. 

Πρωτόγνωρη εμπειρία για τους αθλητές και το κοινό 

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ.Τσικουρέλης εξήγησε πως ο αγώνας αποτελούνταν από τρεις γύρους του ενάμιση λεπτού ο καθένας, ενώ ο ίδιος είχε την τύχη να έχει στην γωνία του, τον κ. Βασίλη Ξερικό, έναν εξαίρετο όπως τον χαρακτήρισε άνθρωπο, πυγμάχο αλλά και δάσκαλο. 

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «πρωτόγνωρη» και για τον ίδιο εμπειρία, η οποία προσέφερε πολλά τόσο στον ίδιο όσο και στο κοινό που όπως τόνισε εντυπωσιάστηκε και επιθυμούσε να συνεχιστεί. 

Στην λογική αυτή όπως έκανε γνωστό υπάρχουν ήδη συζητήσεις για την επανάληψη του αγώνα και μάλιστα στην Βόρειο Ελλάδα ώστε να δώσει την ευκαιρία και στους λάτρεις του αθλήματος να το γνωρίσουν από κοντά, αλλά και να προσελκύσει ανθρώπους που ενδεχομένως επιθυμούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξή του. 

«Πρόκειται για ένα άθλημα που απαιτεί δύναμη, αντοχή, στρατηγική, ψυχραιμία, ηρεμία αλλά και πολύ “δουλειά” μέσα σου με τον ίδιο σου τον εαυτό» ανέφερε ο ίδιος περιγράφοντας τις δυσκολίες αλλά και τα οφέλη της ενασχόλησης κάποιου με την πυγμαχία, εξηγώντας πως απαιτεί πολλές ώρες απαιτητικής προετοιμασίας και πλήρους αφοσίωσης καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας. 

Η γνωριμία του κοινού και η εξέλιξη του αθλήματος οι στόχοι της πρωτοβουλίας 

Ο στόχος αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος δια μέσου και του Αθλητικού Συλλόγου «Ηρόδικος» που παρείχε στον κ. Τσικουρέλη τόσο τον χώρο προπόνησης σε συνεργασίας με το Gheto Fitness Club, όσο και το αμαξίδιο με το οποίο αγωνίστηκε, για να υπογραμμίσει ότι «είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας και συνεχίζουμε να τους κυνηγάμε έως την επίτευξή τους». Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος αναφέρθηκε και στο προσεχές αγωνιστικό «ραντεβού» της ομάδας μπάσκετ σε αμαξίδιο του «Ηρόδικου» με την ομάδα του Παναθηναϊκού αλλά και τη συνέχεια της καλής πορείας στο πρωτάθλημα, όπου διεκδικούν την άνοδό τους στα Play off.

Νατάσσα Βαφειάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου