Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Ημερίδα: "Κινηματογράφος και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση: Εκπόνηση και εφαρμογή ενός συνεκτικού πλαισίου δράσεων για την αναβάθμιση της διδασκαλίας της Ιστορίας - ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε"

1η Επιμορφωτική Ημερίδα του έργου με τίτλο "Κινηματογράφος και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση: Εκπόνηση και εφαρμογή ενός συνεκτικού πλαισίου δράσεων για την αναβάθμιση της διδασκαλίας της Ιστορίας - ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε", η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 19 Μαρτίου, ώρα 09:30 πμ.

Θα πρέπει να κάνετε εγγραφή εδώ 
για να σας σταλεί αυτόματα ο σύνδεσμος του zoom webinar και να παρακολουθήσετε την Ημερίδα το Σάββατο 19 Μαρτίου (9:30 πμ - 12:30 μμ)

Ώρα έναρξης: 9:30 μμ

Σκοπός του έργου ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. είναι η συμβολή στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης ιστορικής εκπαίδευσης στο ελληνικό σχολείο, με την προώθηση καινοτόμων μεθοδολογικών εργαλείων και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών πάνω στις σύγχρονες τάσεις της διδακτικής της ιστορίας, έτσι ώστε το μάθημα να γίνεται ελκυστικό, ακολουθώντας τις επιστημονικές πειθαρχίες του αντικειμένου.

Στο πλαίσιο του έργου ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. θα πραγματοποιηθούν συνολικά 4 Επιμορφωτικές Ημερίδες για Εκπαιδευτικούς: Σάββατο 19 Μαρτίου (9:30 πμ-12:30 μμ), Σάββατο 2 Απριλίου (10 πμ-1 μμ), Τετάρτη 13 Απριλίου (6 μμ-9 μμ), Σάββατο 14 Μαΐου 2022 (10 πμ-1 μμ), με δωρεάν ανοιχτή συμμετοχή για Εκπαιδευτικούς και Βεβαίωση Παρακολούθησης/Επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Φορέας Υποδοχής (ΦΥ) του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών. H Επιστημονική Υπεύθυνη (ΕΥ) είναι η Έλλη Λεμονίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Παν.μίου Πατρών, ιστορικός με ειδίκευση, μεταξύ άλλων, στη διδακτική της ιστορίας μέσω του κινηματογράφου. O Συντονιστής του έργου (ΣΕ) Κώστας Κορρές είναι υποψήφιος διδάκτορας ιστορίας και πολιτιστικός διαχειριστής. Στην Ομάδα Έργου (ΟΕ) συμμετέχουν μέλη του Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα (Ο.Ι.Ε.Ε.) και εξειδικευμένοι κινηματογραφιστές της δημιουργικής ομάδας Νεανικό Πλάνο, ενώ επιστημονική υποστήριξη παρέχεται από την επιστημονική ένωση Euroclio-European Association of History Education.

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου