Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Hawkeye: Easter Eggs από τα πρώτα δύο επεισόδια

Τα δύο πρώτα επεισόδια του "Hawkeye" κυκλοφόρησαν και όπως μας συνηθίζει η Marvel, περιείχαν πολλές αναφορές και easter eggs. Παρόλο που η ιστορία του "Hawkeye" είναι μικρότερη σε κλίμακα από τις ταινίες blockbuster, αλλά και τις υπόλοιπες σειρές του Disney+, υπάρχουν διάφορα μυστικά για τους fans.

Θέματα Ακοής

Μετά από πολλά χρόνια χτυπημάτων κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Infinity Saga (όπως μας δείχνει κι ένα μοντάζ στο δεύτερο επεισόδιο), ο Clint έχει τώρα προβλήματα ακοής και φοράει ακουστικό βαρηκοΐας στη σειρά. Φαίνεται επίσης να χρησιμοποιεί νοηματική γλώσσα με τον γιο του. Σε πολλά κόμικς, ο Hawkeye παλεύει με την απώλεια ακοής συνεχώς από τη δεκαετία του 1980. Η πρώτη φορά ήταν το 1983 σε μια μίνι σειρά από τον Mark Gruenwald και τον Danny Bulanadi - ο Clint χρησιμοποίησε ένα από τα ηχητικά βέλη του για να αποτρέψει τον εαυτό του από πλύση εγκεφάλου και έχασε το 80% της ακοής του λόγω της έκρηξης που ακολούθησε.

Στα περίφημα κόμικς των Matt Fraction & David Aja, στα οποία βασίζεται η σειρά, ο Hawkeye φοράει ακουστικό βαρηκοΐας λόγω παιδικής κακοποίησης και μαθαίνει νοηματική, αλλά ντρέπεται να την χρησιμοποιεί γιατί του θυμίζει τις χειρότερες στιγμές της ζωής του. Αργότερα χάνει εντελώς την ακοή του όταν ο δολοφόνος Clown τον μαχαιρώνει στα αυτιά με τα ίδια του τα βέλη.

Η μάχη της Νέας Υόρκης

Η αρχική σκηνή του πρώτου επεισοδίου παρουσιάζει την Kate Bishop (Hailee Steinfeld) και την οικογένειά της να ζουν σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Μανχάταν—με τέλεια θέα του Πύργο Stark—το 2012. Οι fans του Marvel Cinematic Universe θα θυμούνται τι συνέβη το 2012, όταν οι Avengers συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά ενάντια στους Chitauri. Όπως και στην ταινία, ο Hawkeye βρίσκεται στην ταράτσα πολεμώντας ένα σωρό εξωγήινους και στη διαδικασία καταλήγει εν αγνοία του να σώσει την Kate, κάτι που την εμπνέει να ασχοληθεί με την τοξοβολία. Παρόμοια με τα κόμικς, η Kate σώθηκε από τους Avengers και εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τον Hawkeye, καθώς ήταν ο μόνος Avengers χωρίς δυνάμεις και αποφάσισε να τον έχει ως πρότυπό της.

Πύργος Stane Tower

Αρκετοί θα αναγνωρίσουν το όνομα στην πλακέτα του καμπαναριού/πύργου του ρολογιού που έσπασε η Kate. Η πλάκα έξω από τον πύργο γράφει: "Το παλαιότερο πανεπιστημιακό καμπαναριό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρώτος λίθος του τοποθετήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1725. Αφιερώθηκε την 1η Ιουλίου 2006 προς τιμήν του Obadiah Stane". Ο Obadiah Stane, γνωστός και ως "Iron Monger", ήταν ο πρώην συνεργάτης του Tony Stark που έγινε κακός στο πρώτο "Iron Man" (2009). Ζηλεύοντας την άνοδο του Tony στην εταιρεία, ο Obadiah (Jeff Bridges) ενορχήστρωσε την απαγωγή του Tony προκειμένου να καταλάβει τον έλεγχο της Stark Industries. Ο Obadiah αργότερα αποκαλύφθηκε ότι πουλούσε όπλα της Stark Industries σε τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο και σκοτώθηκε σε μια μάχη μεταξύ του ίδιου και του Tony. Η SHIELD δημιούργησε μια ψεύτικη ιστορία για τον θάνατο του Obadiah, έτσι δεν μαθεύτηκε ποτέ τι έκανε στην πραγματικότητα και ως εκ τούτου, η κληρονομιά του παρέμεινε ανέπαφη.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι διπλό easter egg, καθώς ο Bridges που υποδυόταν τον Obadiah έπαιξε δίπλα στην Hailee Steinfeld, που υποδύεται την Kate, στο "True Grit". Η ταινία ήταν η πρώτη μεγάλη εμφάνιση της Steinfeld και της χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Avengers Mιούζικαλ

Βασισμένο στη Μάχη της Νέας Υόρκης στο Avengers, το "Rogers the Musical" είναι μια μεγάλη επιτυχία στο Broadway που παρακολουθεί η οικογένεια Barton στην αρχή του πρώτου επεισοδίου.

Το τραγούδι «Save the City» γράφτηκε από τους βραβευμένους με Tony συνθέτες και στιχουργούς Scott Wittman και Marc Shaiman, οι οποίοι είναι περισσότερο γνωστοί για τη δουλειά τους στο μιούζικαλ του Broadway, "Hairspray". Ο Wittman και ο Shaiman δεν είναι νέοι στην οικογένεια της Disney. Στο παρελθόν είχαν εργαστεί στο "Mary Poppins Returns" για το οποίο ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.

Ο Thanos ήταν σωστός

Ο Clint πήγε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα κατά τη διάρκεια του μιούζικαλ και είδε το "Thanos was Right" γραμμένο στον νιπτήρα. Το αν ο Thanos είχε δίκιο ή όχι, ήταν ένα σταθερό θέμα συζήτησης μεταξύ του "Infinity War" και του "Endgame". Αυτό παραλληλίζεται με το σύνθημα που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τις απόψεις του Magneto των X-Men — "Ο Magneto είχε δίκιο", το οποίο υπερασπιζόταν την εξτρεμιστική του θέση ότι ο πόλεμος ήταν ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ισότητα για τους μεταλλαγμένους, σε αντίθεση με την ειρηνιστική προσέγγιση των X-Men . Αυτό δημιούργησε ένα ολόκληρο κίνημα αφιερωμένο στο επιχείρημα του Magneto. Η υποστήριξη για τη δικαίωση του Thanos δεν ήταν έκπληξη, καθώς υπήρχαν πολλές ομάδες υπέρ του Blip. Οι Flagsmashers από το "Falcon και το Winter Soldier" στήριξαν ολόκληρη την οργάνωσή τους στο ότι η ζωή ήταν καλύτερη κατά τη διάρκεια του blip και πίστευαν ότι αυτό που έκανε ο Thanos ήταν το σωστό.

Jacques Duquesne

Η Eleanor Bishop βρήκε τον έρωτα μετά τον χαμό του συζύγου της κατά τη διάρκεια της Μάχης της Νέας Υόρκης. Στην σειρά, ο Jacques "Jack" Duquesne (Tony Dalton) είναι συλλέκτης ξιφών και έμπειρος ξιφομάχος. Φαίνεται να είναι πλούσιος, αλλά έχει στην πραγματικότητα πτωχεύσει - κάτι που οι θεατές ανακάλυψαν χάρη στον πλούσιο θείο του, Armand Duquesne III - αποκαλύπτοντας αυτή τη μικρή λεπτομέρεια κατά τη δημοπρασία της Μαύρης Αγοράς. Στα κόμικς, ο Jacques είναι γνωστός ως Swordsman, είναι εθισμένος στον τζόγο που τον οδήγησε να χρωστάει -όπως και η έκδοση της σειράς- με τη διαφορά ότι η έκδοση του κόμικ ήταν ηλικιακά μεγαλύτερη.

Armand Duquesne III

Στο πρώτο επεισόδιο, η Kate συναντά τον θείο του Jack, Armand Duquesne III (Simon Callow), στο φιλανθρωπικό γκαλά στο οποίο πάει με τη μητέρα της. Ο Armand φαίνεται πολύ δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι ο Jack και η Eleanor αρραβωνιάστηκαν. Δεν εμπιστεύεται την Eleanor. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πάνε καλά για αυτόν - καθώς η Kate τον βρίσκει νεκρό στο σπίτι του, αργότερα στο επεισόδιο.

Στα κόμικς, ο Armand είναι στην πραγματικότητα ο πατέρας του Jacques και ήταν κυβερνητικός αξιωματούχος στο Sin-Cong. Κληροδότησε στον γιο του το σπαθί του Crimson Cavalier, το οποίο ο Jacques θα χρησιμοποιούσε ως Swordsmanς. Αν και ο Armand αγαπούσε τον γιο του, ήταν ένας σκληρός άντρας που χτυπούσε τους υπηρέτες του - συμπεριλαμβανομένου του υπηρέτη που τελικά θα τον σκότωνε. Στη σειρά δεν ξέρουμε ακόμα ποιος τον σκότωσε.
Lucky the Pizza Dog

Θεωρούμενος ως αδέσποτος στη σειρά, ο Lucky, ο μονόφθαλμος σκύλος που αγαπά την πίτσα, είναι ανώνυμος στα δύο πρώτα επεισόδια καθώς η Kate τον μαζεύει αφού τον σώζει. Βρίσκοντας ό,τι μπορούσε στο ψυγείο της, προσφέρει στον σκύλο πίτσα, την οποία τρώει αμέσως.

Ο Lucky "the Pizza Dog" ανήκε αρχικά στον Ivan Banionis και την Tracksuit Mafia στα κόμικ και ονομάστηκε Arrow. Αφού ο Clint έδειξε καλοσύνη στον κακόμοιρο σκύλο, ο Arrow επιτέθηκε στους άνδρες τουIvan που πυροβολούσαν τον Clint. Στη συνέχεια, ο Arrow χτυπήθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κτηνιατρείο από τον Clint. Αποφάσισε να κρατήσει το σκυλί, που έχασε ένα μάτι, και τον ονόμασε Lucky. Έγινε το σκυλί της Kate για λίγο όταν τον πήγε στο Λος Άντζελες. Ο ίδιος ο Lucky γίνεται ήρωας δουλεύοντας με τον Mew, τη γάτα συγκάτοικο της Squirrel Girl, Nancy Whitehead, για να νικήσει τον Taskmaster.

Ivan & The Tracksuit Mafi

Η Tracksuit Mafia, με επικεφαλής τον Ivan Banionis, παρουσιάζονται όταν διακόπτουν τη δημοπρασία στη μαύρη αγορά κατά τη διάρκεια του φιλανθρωπικού γκαλά. Φορώντας το κοστούμι Ronin, η Kate τους πολεμάει πριν δραπετεύσει πίσω στο διαμέρισμά της.

Η ομάδα τους λειτουργεί ως κωμικό στοιχείο και ακούγονται ακόμη και να λένε συχνά την λέξη "bro", όπως και στα κόμικς - αν κι εκεί ονομάζονται Tracksuit Draculas. Σε αντίθεση με την έκδοση κόμικ, δουλεύουν για την Echo.

Το ρολόι των Avengers

Tο πρώτο μυστήριο της σειράς - τι είναι αυτό το ρολόι από το αρχηγείο των Avengers; Γιατί είναι σημαντικό; Αναμφίβολα θα υπάρχουν θεωρίες γύρω από αυτό το ρολόι, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού δημοπρασίας - #268. Η μόνη σύνδεση που έχει ο αριθμός με τους Avengers είναι το Avengers #268, "The Kang Dynasty!" που δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο τον Clint ή την Kate, αλλά περιστρέφεται γύρω από τον Kang, που πλέον ανήκει στο MCU. Θα μπορούσε αυτό να είναι η σύνδεση με το υπόλοιπο MCU ή είναι απλώς ένας τυχαίος αριθμός;

Τα κουδούνια

Στο διαμέρισμα της θείας της Kate, υπάρχει μια λίστα με ονόματα στα κουδούνια που αντιστοιχούν σε συγγραφείς και καλλιτεχνες κόμικ της Marvel, όπως οι (Marcelo) Sosa, (Seth) Meyers, (Glenn) Danzig και (Sam) Moskowitz.

Η θεία Moira Brandon

Η θεία της Kate ονομάζεται Moira Brandon, όπως μαθαίνουμε. Η Brandon είναι μια πρώην ηθοποιός που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειμερινό της σπίτι στη Φλόριντα. Οι fans των κόμικς θα αναγνωρίσουν αυτό το όνομα από το "Avengers: West Coast #100" ως την συνταξιούχο σταρ του κινηματογράφου, της οποίας η έπαυλη αγοράστηκε για να γίνει το νέο αρχηγείο των Avengers. Αφού διακινδύνευσε τη ζωή της για να σώσει τον Hawkeye και την Mockingbird από μια επίθεση του Crossfire, έγινε επίτιμος Avenger πριν πεθάνει.


Η αφίσα “Creature of the Dark Galaxy”

Στο διαμέρισμα της Moira, υπάρχει μια αφίσα εξωγήινων που γράφει "Creature of the Dark Galaxy" με πρωταγωνιστές τη Moira Brandon και τον Luke Ballard. Αν και το πλάσμα στην εικόνα δεν μοιάζει με κανέναν από τους κακούς της Marvel, το άλλο όνομα που αναφέρεται στην αφίσα δεν είναι άλλο από τον καλλιτέχνη των Marvel Studios, Luke Ballard. Ο Ballard έχει δουλέψει σε πολλές ταινίες της Marvel, συμπεριλαμβανομένων των "Doctor Strange" και "Avengers: Infinity War".


Grills

Αφού ο Clint αντιμετωπίζει τον Grills κατά τη διάρκεια του LARP, ο Grills είναι πρόθυμος να δώσει το κοστούμι του Ronin πίσω στον Clint, αλλά ζητά από τον πρώην Avenger να τον αφήσει να τον "σκοτώσει" κατά τη διάρκεια του LARP, επιμένοντας ότι θα τον έκανε "θρύλο". Ο Clint λέει στον συμφωνεί και παίρνει στο τέλος το κουστούμι. Πριν φύγει λέει στον Grills να τον αποκαλεί "Clint", σηματοδοτώντας, ίσως, την έναρξη της φιλίας τους.

Στα κόμικς, ο Grills είναι φίλος και γείτονας του Clint, αλλά δεν είναι πυροσβέστης. Δυστυχώς στο κόμικ, πεθαίνει από τον Clown, έναν δολοφόνο που στάλθηκε για να αντιμετωπίσει τον Hawkeye.


Ντετέκτιβ Caudle

Στο δεύτερο επεισόδιο, η Kate λαμβάνει μια κλήση από τον ντετέκτιβ Caudle που τη ρωτά για το πού βρισκόταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στο διαμέρισμά της. Αν και η εισαγωγή του είναι σύντομη, ο Caudle είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για την Kate στα κόμικς. Είναι η επαφή της στο αστυνομικό τμήμα της Σάντα Μόνικα.


Username: Bishop112012

Μετά την απαγωγή του Clint από τη μαφία, η Kate ενεργοποιεί ένα tracker για να βρει το που βρίσκεται. Εισάγει το όνομα χρήστη "Bishop112012". Μοιάζει με τυχαίους αριθμούς, αλλά είναι ένας φόρος τιμής στην ημερομηνία εξωφύλλου του Matt Fraction (Νοέμβριος, 2012) για το "Hawkeye Vol 4 #2", που σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση της Kate Bishop και του Lucky σε αυτήν την ιστορία.

Echo

Στο τέλος του δεύτερου επεισοδίου, μας συστήνεται η Maya Lopez aka Echo (Alaqua Cox), η οποία φαίνεται να ηγείται της Tracksuit Mafia. Όταν ο Ivan της λέει ότι έπιασαν και τον Clint και την Kate, εκείνη τον αναγνωρίζει και γυρίζει πίσω στα ηχεία καθώς αισθάνεται τους κραδασμούς. Ο χαρακτήρας, που είναι κωφός, είναι γνωστός στα κόμικς ως ο πρώτος Ronin, μία επιδέξια μαχήτρια με απίστευτα αντανακλαστικά, παρόμοια με τον Taskmaster. Είναι επίσης η υιοθετημένη κόρη του Wilson Fisk aka Kingpin.


Πηγή: IGN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου