Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Διαδικτυακή συζήτηση για τις παιδικές κι εφηβικές βιβλιοθήκες απο την Πρωτοβουλία για ένα Δίκτυο Βιβλιοθηκών

Η Πρωτοβουλία για ένα Δίκτυο Βιβλιοθηκών σας προσκαλεί σε διαδικτυακή συζήτηση για για τις παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες και τα τμήματα παιδικού βιβλίου που φιλοξενούνται σε δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα.

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα μέσω Zoom. 

Η διαδικτυακή συζήτηση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και στη μνήμη της Έλγκας Χατζοπούλου-Καββαδία.

Η Πρωτοβουλία για ένα Δίκτυο Βιβλιοθηκών θεωρεί σημαντική τη λειτουργία παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών και των τμημάτων παιδικού βιβλίου. Ευελπιστούμε να υπάρξει και πάλι στο μέλλον ένα Δίκτυο Βιβλιοθηκών που απευθύνονται σε παιδιά, από την βρεφική ηλικία ως την εφηβική.

Δυστυχώς, το “Δίκτυο Παιδικών και Εφηβικών Βιβλίων" έπαψε να λειτουργεί το 2012 και πρόσφατα έφυγε από τη ζωή η Έλγκα Χατζοπούλου-Καββαδία, δημιουργός και διευθύντριά του.

Θέλοντας να επαναφέρουμε στο κέντρο της προσοχής και στη δημόσια συζήτηση την ανάγκη της δημιουργίας ενός Δικτύου Παιδικών Βιβλιοθηκών, σας καλούμε να συμμετάσχετε. Θα συζητήσουμε τη σημερινή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, τις δυνατότητες που υπάρχουν, καθώς και ιδέες για πρωτοβουλίες που μπορούν να μας οδηγήσουν σε θετικά βήματα.

Παράλληλα, θα ακούσουμε τις δικές σας προτάσεις και εμπειρία, ώστε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα της εκδήλωσης με βάση τις προτάσεις όλων.

Επικοινωνήστε με τη συντονίστρια της τηλεδιάσκεψης Δέσποινα Μέλλου (email: dmellou@gmail.com)

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου