Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

«ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ» για Άτομα Με Αυτισμό στις εγκαταστάσεις του ΕΕΕΕΚ Πειραιά

Ο Πολιτιστικός Φορέας ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΕΛΛΑΣ διοργανώνει την 1η Συμπεριληπτική Δράση «ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ» για Άτομα Με Αυτισμό στις εγκαταστάσεις του ΕΕΕΕΚ Πειραιά στα Καμίνια. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη. Το Α’ μέρος θα γίνει στις 21/11/21 και ώρα 11:00-13:00 και θα συμμετέχουν τα μέλη της ομάδας Special Needs Taekwondo του ΕΕΕΕΚ Πειραιά. Το Β’ μέρος θα πραγματοποιηθεί στις 28/11/21 και ώρα 11:00-13:00 και θα μπορούν να συμμετέχουν άτομα με αυτισμό ηλικίας από 13 ετών εως 24 ετών. 

Πρόκειται για μία δράση, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα άτομα με αυτισμό και στην ομαλότερη αποδοχή τους σε αυτό μέσα από την ένταξη τους σε συμπεριληπτικές ομάδες με άτομα τυπικής εκπαίδευσης. Στο πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνονται παιχνίδια και δραστηριότητες που πηγάζουν μεσα απο τις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες και έχουν ως σκοπό την τόνωση του ηθικού, της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των αυτιστικών ατόμων. 

O Πολιτιστικός Φορέας ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ με ΑΥΤΙΣΜΟ ΕΛΛΑΣ σύμφωνα με το Καταστατικό του έχει κύριο σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των μελών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΑμεΑ μέσα απο μια σειρά δραστηριοτήτων προσαρμοσμένων για Άτομα με Αυτισμό και Εγκεφαλική Παράλυση. To ΝΠΙΔ είναι ο εκπρόσωπος του Special Needs Taekwondo International και της International Inclusion Taekwondo Association στην Ελλάδα με αριθμό αναγνώρισης ΜΟ#002. Αποτελεί Αναγνωρισμένο Φορέα Πολιτιστικής Κληρονομιάς απο το Υπουργείο Πολιτισμού με Αριθμό Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων 9039, και απο την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του European Solidarity Corps με PIC No 899961539. Απο τις 20/2/21 ο Φορέας αναγνωρίστηκε ως Φορέας Συντονιστής Δράσεων ΑμεΑ για όλη την Ελλάδα απο το Youth Council Alliances. 

Συμπράττοντες Φορείς στην εκδήλωση είναι το Τμήμα Πολεμικών Τεχνών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο Αθλητικός Σύλλογος Επικρατείν, ο ΑΣ Ακάδημος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ολκείον και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φρόνησιν Ασκεί.

Λόγω Covid-19 θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν τις προυποθέσεις των υγειονομικών πρωτόκολλων. Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και κατοχύρωσης θέσης απαραίτητη είναι η αποστολή email στην διεύθυνση president@sntihellas.com, δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο και email. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας αποστολής email. 
H εκδήλωση έχει την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και την στήριξη σε θέματα εθελοντών ΑμεΑ του Youth Council Alliances.

Υποστηρικτές δράεων είναι η NOVA SPORTS και το site ειδικού τύπου nevronas.gr (στην επικοινωνία-προβολή) και η Νέα Οδός Α.Ε (σε θέματα μεταφορών).


Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου