Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (4th International Dance Festival Disability)

Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλώ» διοργανώνει και φέτος το 4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (4th International Dance Festival Disability) μοναδικό στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 – 31 Οκτωβρίου 2021

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος δια ζώσης, αλλά και διαδυκτιακά με ζωντανή μετάδοση των παραστάσεων της Κυριακής 31/10 στο site της ομάδας Δρυάδες εν Πλώ www.dryadesenplo.gr/4th-idfd.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την στήριξη της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Όλοι Μαζί», οι γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, η ψυχιατρική κλινική Κασταλία και το εργαστήρι φυσικοθεραπείας IASSIS Φυτιλής Θωμάς.

Το Φεστιβάλ – θεσμός της πόλης της Καρδίτσας υλοποιείται φέτος για 8η συνεχή φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και για 4η σε διεθνές, με τη συμμετοχή μεικτών ομάδων χορού και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που ισχύουν λόγω COVID-19, εξαιτίας του οποίου ματαιώθηκε ο αρχικός προγραμματισμός του Φεστιβάλ, αλλάζουν τη μορφή της φετινής διοργάνωσης, χωρίς να επηρεάζουν, ωστόσο, τη δημιουργικότητα και το στόχο μας!
Φέτος το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Movement workshop από το διακεκριμένο Πορτογάλο χορογράφο Bruno Rodrigues με τίτλο “AND…here I am” για ηθοποιούς, χορευτές, ερμηνευτές και γενικά λάτρεις της κίνησης με ή χωρίς αναπηρίας, την Παρασκευή 29/10, ώρα 6.00μ.μ στο Mouzaki Palace, με βεβαίωση παρακολούθησης. Δήλωση συμμετοχής ως 27/10.

Tην 8η Διεπιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Η συμβολή της Τέχνης στην αντιμετώπιση του άγχους» με εισηγητές τους – κο Παπάνη Ευστράτιο, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, – κα Μαυρογιώργη Ιωάννα, MSc Dance Science, κα Αργυροπούλου Κατερίνα, ΜΑ Dance & Collaborative Arts Καθ. Χορού/ Δημιουργικού Χορού, και κα Καραπαναγιώτη Μαρία, Χορογράφος Εκπαιδευτικός Χοροθεραπεύτρια Tutor DD, το Σάββατο 30/10, ώρα 12.00μ.μ. στο Παυσίλυπο, με βεβαίωση παρακολούθησης.
Δήλωση συμμετοχής ως 27/10.

Παραστάσεις από τις συμμετέχουσες ομάδες με ζωντανή συμμετοχή ή με συμμετοχή μέσω live streaming ή video, την Κυριακή 31/10/2020 και ώρα 11.30π.μ., στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας με είσοδο ελεύθερη. Οι παραστάσεις θα προβληθούν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου www.dryadesenplo.gr/4th-idfd. Οι συμμετέχοντες, μεικτές ομάδες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετέχουν με performance σε ζωντανή σύνδεση ή με video.
Οι ομάδες που συμμετέχουν φέτος στη διοργάνωση είναι:
Heidi Latsky Dance/ Nέα Υόρκη
ZCO/DANCEPROJECT/ Nέα Υόρκη
CiM – Companhia de Dança/ Πορτογαλία
Οι χορευτές της ‘ΕΛΠΙΔΑΣ’/ Ρόδος
Οpen Door/ Αθήνα
Χορευτική Ομάδα Φάρου Τυφλών Ελλάδος/ Αθήνα
Χορευτική Ομάδα Σωματείου Ειδικής Αγωγής “Η ΖΩΗ”/ Θεσσαλονίκη
Dance and the Mind/ Θεσσαλονίκη
ΜΕΑγάπη/ Τρίκαλα
Ομάδα Σχολής Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη/ Καρδίτσα
Δρυάδες Εν Πλω/ Καρδίτσα
Στην επιστημονική – καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ συμμετέχουν οι:
Ευστράτιος Παπάνης, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδρος Μουσείου Στρατή Ελευθεριάδη Teriade
Ανδρέας Κολίσογλου, Ψυχολόγος
Δήμητρα Χατούπη, Σκηνοθέτης – Ηθοποιός
Bruno Rodrigues, Xoρογράφος ΑμεΑ και μη, Cim Dance Company
Ιωάννης Μαργαρώνης, Χορευτής – Χορογράφος

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσετε τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια, ώστε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.

Πηγή: meallamatia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου