Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

SELFIE για τις ψηφιακές τεχνολογίες στα σχολεία

To Joint Research Centre (Κοινό Κέντρο Ερευνών) είναι η εσωτερική επιστημονική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έρευνα που πραγματοποιεί συμβάλλει στη διαμόρφωση των πολιτικών της ΕΕ χάρη στην παροχή ανεξάρτητης συμβουλευτικής υποστήριξης βάσει επιστημονικών στοιχείων. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του υλοποίησε το SELFIE ένα ερευνητικό έργο που διερευνά εάν αξιοποιούνται και σε ποιο βαθμό οι ψηφιακές τεχνολογίες στον τομέα της μάθησης. Το SELFIE είναι ένα δωρεάν προσαρμόσιμο εργαλείο που βοηθά τα σχολεία να αξιολογήσουν πώς χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες για να υποστηρίξουν τη μάθηση. Δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στα σχολεία να σχηματίσουν μια εικόνα της κατάστασης και να αναπτύξουν ένα σχέδιο δράσης για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους ικανότητες.

Στο έργο είχε συνεισφορά και η ομάδα Τεχνητής Νοημοσύνης του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.

Για την διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου διοργανώνει το SELFIE forum και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν.

www.selfieforum.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου