Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Κανονισμός σχολείων θηλεών στη Σεούλ επιτρέπει μόνο λευκά εσώρουχα στις μαθήτριες

Ορισμένα σχολεία θηλέων στη Σεούλ αστυνομεύουν το χρώμα, το σχέδιο και τη διαφάνεια των εσώρουχων των μαθητριών τους, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας κάθε ιδρύματος.

Αυτός περιλαμβάνει κανόνες που τιμωρούν τις μαθήτριες που φορούν εσώρουχα που δεν είναι απλά ή λευκά καθώς και ειδικές τιμωρίες για τη χρήση δαντελωτών εσωρούχων, όπως δήλωσε μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Σεούλ, προσθέτοντας ότι σήμερα, 31 από τα 129 κορίτσια της Σεούλ σε επίπεδο γυμνασίου και λυκείου εξακολουθούν να εφαρμόζουν έναν τέτοιο κανονισμό.

Μερικές από τις οδηγίες που αναφέρονται στους κανονισμούς των σχολείων αυτών έλεγαν ότι “Όλα τα είδη εσωρούχων εκτός από τα λευκά εσώρουχα χωρίς σχέδιο συνεπάγονται επιβολές ποινών”, “Τα δαντελωτά εσώρουχα απαγορεύονται” και “Οι μπλούζες πρέπει να είναι αρκετά μακριές ώστε όταν σηκώνεις τα χέρια, τα εσώρουχα να μη φαίνονται”, ανέφερε η JoongAng Daily.

Τώρα, το Μητροπολιτικό Γραφείο Εκπαίδευσης της Σεούλ αναγκάζει τα σχολεία θηλέων της πόλης να καταργήσουν τον κανόνα που απαιτεί από τις μαθήτριες να φορούν μόνο απλά, ολόλευκα εσώρουχα, χωρίς δαντέλα, χρώματα ή σχήματα.

Η αλλαγή της πολιτικής επιταχύνθηκε ύστερα από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Asunaro, μια οργάνωση ακτιβιστών νεολαίας της Νότιας Κορέας, νωρίτερα αυτό το έτος, που έλαβε περισσότερες από 400 καταγγελίες από μαθήτριες σε όλη τη χώρα σχετικά με τέτοιους κανονισμούς για τα εσώρουχα.

Η Asunaro συγκέντρωσε ανώνυμους λογαριασμούς από μαθήτριες, μερικές από τις οποίες είπαν ότι τα σχολεία επιτρέπουν σε άντρες δασκάλους να επιθεωρούν τις στολές τους και να ελέγχουν αν φορούν τα σωστά εσώρουχα.

Άλλες μαθήτριες δήλωσαν ότι αισθάνονταν παραβιασμένες κατά τη διάρκεια εκτεταμένων ελέγχων εσωρούχων, ιδιαίτερα σε σχολεία όπου τα ρούχα των φοιτητριών ελέγχθηκαν για να διαπιστωθεί εάν φορούσαν σουτιέν διαφορετικού χρώματος, ανέφερε η κορεατική εφημερίδα Yeoseong Shinmun.

“Ενώ τα περισσότερα δημόσια σχολεία ακολουθούν την ανακοίνωσή μας, συχνά αυτή απορρίπτεται από τον διευθυντή του σχολείου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή τη διευθύνουσα επιτροπή στα ιδιωτικά σχολεία, καθώς δεν έχει νομικά δεσμευτική δύναμη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος στην JoongAng Daily.

Σύμφωνα με έκθεση της Yonhap News, έξι από τα υπόλοιπα 31 σχολεία που έχουν τέτοιους κανονισμούς για τα εσώρουχα ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα καταργήσουν την πολιτική τους για τα εσώρουχα μετά από συνομιλίες με το εκπαιδευτικό συμβούλιο της Σεούλ.

Πηγή: A,ΜΠΑ Lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου