Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με αληθινά παραμύθια για τα παιδιά της Παιδιατρικής Κατ΄οίκον Νοσηλείας

Με κάλαντα ευχές και παραμύθια ,που ήταν αληθινές ιστορίες, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά του Προγράμματος της Παιδιατρικής Κατ΄οίκον Νοσηλείας την οποία διοργάνωσε η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ και τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο Δημήτρης, ο Ευθύμης, η Μαρία, η Νάσια, ο Νίκος, ο Μιχαήλ και ο Ηλίας είναι κάποια από τα παιδιά που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα Παιδιατρική Κατ΄οικον Νοσηλείας που είπαν διαδικτυακά τα κάλαντα ευχόμενα σε όλους καλά Χριστούγεννα και όλα τα καλά του κόσμου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα , χαιρετίζοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε όλη την ομάδα που στηρίζει τα παιδιά του Προγράμματος και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υγείας θέλει τα βοηθήσει τα παιδιά αυτά υποστηρίζοντας την κατ΄ οίκον νοσηλείας τους αλλά και συνεχίζοντας την υποστήριξη και στη συνέχεια της ζωής τους .

Ο πρύτανης του ΑΠΘ ,Νίκος Παπαϊωάννου σημείωσε ότι η εκδήλωση δίνει νόημα στα Χριστούγεννα, τα οποία δεν είναι μόνο φαγητό, διασκέδαση και μουσική αλλά μια περίοδος αλληλεγγύης προς όλους και ιδιαίτερα προς στα παιδιά που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας. «Πέρα από τα προβλήματα και τη δραστηριότητα που έχει ο καθένας υπάρχει χρόνος για να γίνουμε πιο άνθρωποι και να ξανανιώσουμε καλύτερα τα Χριστούγεννα» πρόσθεσε.

Με τη μορφή ενός αληθινού παραμυθιού αφηγήθηκε ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, το πως ξεκίνησε το Πρόγραμμα της Παιδιατρικής Κατ΄ οίκον Νοσηλείας στο Ιπποκράτειο , έχοντας ως πρωταγωνιστή τον κύριο Γιάννη ( τον καθηγητή Ιωάννη Τσανάκα) ο οποίος αγαπούσε πολύ τα παιδιά και φρόντιζε να χαρίζει σε αυτά το χαμόγελο και να διώχνει τον πόνο. Σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Γιάννης που ήταν γιατρός είχε δίπλα του και άλλους ανθρώπους (γιατρούς) που πήγαιναν στα σπίτια των παιδιών που δεν μπορούσαν να πάνε στο νοσοκομείαο και τα φροντίζουν με πολλή αγάπη.

Η συνέχεια του παραμυθιού ήρθε από τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος μίλησε για τον 10χρονο Αντρέα που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή. Ο Αντρέας είχε γράψει στην τελευταία σελίδα του ημερολογίου του ότι ήθελε να είναι όλα τα παιδιά καλά και να είναι ευτυχισμένα με τους γονείς τους. «Αν ενωθούμε θα τα καταφέρουμε» ήταν οι τελευταίες λέξεις που έγραψε ο Αντρέας. Ο κ Γιαννόπουλος πρόσθεσε ότι αυτό που γίνεται με την Παιδιατρική Κατ΄οίκον Νοσηλεία είναι το καλύτερο δώρο για τον Αντρέα. Πρόσθεσε δε ότι προχωράνε οι κινήσεις για να γίνει το Πρόγραμμα αυτό θεσμός και να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος των Γονέων Υποστηριζόμενων Παιδιών του Προγράμματος Παιδιατρική Κατ ΄οίκον Νοσηλείας, (μητέρα της 7χρονης Μαρίας που από 5 μηνών “γνωρίστηκε" με τη Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ) Νίκη Τσιαφίδου ευχαριστώντας τόσο τους ανθρώπους της Κλινικής όσο και το «Χαμόγελο του Παιδιού» σημείωσε ότι το πρόγραμμα της Κατ΄οίκον Νοσηλείας αποτέλεσε ένα βάλσαμο για τους γονείς και τα παιδιά.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με κάλαντα από παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Μαντουλίδη». Μιλώντας εκ μέρους των Εκπαιδευτηρίων «Μαντουλίδη» ο κ.Ιωάννης Νταουντάκης σημείωσε ότι το ίδρυμα που εκπροσωπεί παρέχει μια μικρή υλική υποστήριξη με βιβλία και παιχνίδια στο Πρόγραμμα Παιδιατρικής Κατ΄οίκον Νοσηλείας αλλά και απεριόριση ηθική υποστήριξη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η οποία ολοκληρώθηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Χορωδία Γιατρών του ΑΠΘ, βραβεύτηκαν οι υποστηρικτές του Προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ via Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου