Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Pizza on Time: Ένα έργο από το ΑΠΘ για τη ΔΕΠΥ

Η εκδήλωση στις 6 Οκτωβρίου, παρουσίαση του παιχιδιού PIZZAONTIME στα πλαίσια του έργου ADHD360 από το ΑΠΘ ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς. 

Αν και ιδιαίτερα σύντομη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να γνωρίσει σε βάθος τη φιλοσοφία του εγχειρήματος και τις τεχνικές/ επιστημονικές παραμέτρους του, απέδειξε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και αποτελεσματικό μέσο στη διάγνωση της ΔΕΠΥ. 

Στην αρχή ακόμα, αλλά έχοντας ήδη επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του στον εντοπισμό των παιδιών και των εφήβων με ΔΕΠΥ, συνεχίζει την συλλογή δεδομένων αποσκοπώντας στη βελτίωσή του. 

Αν είστε εκπαιδευτικός ή γονιός/ κηδεμόνας παιδιού ή εφήβου με ΔΕΠΥ, αξίζει να το ψάξετε λίγο παραπάνω. 

Ταυτότητα έργου
Το έργο υλοποιείται από την επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής του AΠΘ και μίας εταιρείας ανάπτυξης video games. 
Επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, καθηγητής Παναγιώτης Μπαμίδης και συντονιστής ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, καθηγητής Ιωάννης Βλαχάβας. 

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός (Παν. Θεσσαλίας)
Νηπιαγωγός (Α.Π.Θ.)
MEd - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου