Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ζητούν μετάταξη από την ειδική στη γενική-Τίθεται θέμα νομιμότητας

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ), εκπαιδευτικοί, διορισμένοι στην Ειδική Αγωγή, σύμφωνα με την προκήρυξη 3ΕΑ, κινούνται παντοιοτρόπως, αιτούμενοι τη μετάταξή τους από την Ειδική Αγωγή στη Γενική.

«Πέραν του ηθικού ζητήματος που εγείρεται» υπογραμμίζει η Ένωση «τίθεται και ζήτημα νομιμότητας και ακύρωσης της προκήρυξης 3ΕΑ» και εξηγεί:

«Οι συνάδελφοι που επέλεξαν την Ειδική Αγωγή ακυρώνουν τον εαυτό τους, αρνούμενοι να υπηρετήσουν τη θέση που οι ίδιοι επέλεξαν. Σύμφωνα με το νόμο, οφείλουν να υπηρετήσουν τουλάχιστον μία πενταετία στην Ειδική Αγωγή, αν και εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να την υπηρετήσουν την ευαίσθητη αυτή πτυχή της εκπαίδευσης μέχρι την αφυπηρέτησή τους. Κι αυτό διότι έχουν τη σχετικά ειδίκευση και η σχετική εμπειρία που θα έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα έτη θα είναι ανεκτίμητη.

Η ΠΕΑΔ ενημερώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, που θα λειτουργήσει προκλητικά σε βάρος όλων μας, θα μας βρει απέναντι, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος των εκπαιδευτικών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου