Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Θεοδωρικάκος: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της τρομοκρατίας στα σχολεία

«Η απόδοση τιμής στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας είναι ιερό καθήκον της Πολιτείας, αλλά και συστατικό στοιχείο της αντί-τρομοκρατικής πολιτικής. Κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων δυναμώνουν οι αντοχές της κοινωνίας μας έναντι της τρομοκρατικής απειλής» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής για την Υποστήριξη θυμάτων βίας και τρομοκρατίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρότεινε την οργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης και αποδόμησης των ιδεών της τρομοκρατίας με διαλέξεις και δημιουργικές συζητήσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, σημειώνοντας τα εξής: «Οι νέοι της πατρίδας μας να εμπεδώσουν τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια καθώς και στις ατομικές ελευθερίες συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία της δημοκρατικής ζωής. Μια κοινωνία με λιγότερη βία και εγκληματικότητα, χωρίς τρομοκρατικές επιθέσεις δεν αποτελεί ουτοπία».

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε πρόσκληση για γενική συστράτευση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας: «Η Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, η Ελληνική Αστυνομία, η Διαρκής Επιτροπή και οι Οργανώσεις των πολιτών οφείλουμε να σταθούμε και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας».

Σημειώνεται ότι πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής έχει οριστεί η πρώην υπουργός και βουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου και μέλη της η κα. Βασιλική Βέλλιου, εκπαιδευτικός, η κα. Βασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ο κ. Γεώργιος Μομφεράτος επιχειρηματίας, η κα. Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ. Παναγιώτης – Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ακολούθησε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής. Ο κ. Θεοδωρικάκος τους δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό τους στηρίζοντας όλες τις ενέργειές τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου