Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται να ιδρύσουν ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα

Ενδιαφέρον υπάρχει από ξένους επενδυτές για την ίδρυση ιδιωτικών σχολείων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας, Χαράλαμπο Κυραϊλίδη. 

Ο πρόεδρος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 είπε πως «Εδώ και 6 μήνες έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένους φορείς και αφορά τον τρόπο ίδρυσης και λειτουργίας, όλες τις λεπτομέρειες για τα ιδιωτικά σχολεία, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση», 

Σύμφωνα με τον κ. Κυραϊλίδη, το ενδιαφέρον προέρχεται τόσο από Ευρωπαϊκές χώρες, Αγγλία, Σουηδία αλλά και από την Ρωσία. Σημείωσε μάλιστα ότι «Νομίζω ότι υπάρχει η ανάγκη για δημιουργία ρωσικού σχολείου στην Ελλάδα, όπως και για αραβικό». Ταυτόχρονα επεσήμανε πώς εκδηλώνεται ενδιαφέρον και από εγχώριους επενδυτές για ίδρυση νέων ιδιωτικών σχολείων.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, εξήγησε, είναι η καλυτέρευση της οικονομίας της χώρας που συνεπάγεται πρόσφορο έδαφος για το ιδιωτικό σχολείο. «Μετά από 10 χρόνια η οικονομία πηγαίνει όλο και καλύτερα, η εμπιστοσύνη και η ψυχολογία της αγοράς λειτουργεί και είδαν ότι από το ποσοστό απορρόφησης μαθητικού δυναμικού στην Ελλάδα, που αντιστοιχεί σε 1.000.000, οι 70.000 περίπου εξ αυτών, σύμφωνα με τα προπέρσινα στοιχεία, δηλαδή το 6%-7% πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο, που σημαίνει ότι απομένει ένα μεγάλο ποσοστό, υπάρχει χώρος, για να δημιουργηθούν ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα ο μέσος όρος των μαθητών ιδιωτικών σχολείων στην Ευρώπη βρίσκεται πάνω από το 20%», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Επεσήμανε ακόμη την ωρίμανση της τάσης για το φυσικό δικαίωμα επιλογής του έλληνα γονιού, να επιλέξει σε ποιο σχολείο θα φοιτήσει το παιδί του, ενώ αναφερόμενος στο κόστος της φοίτησης, είπε πως ]σε μελέτη που έχει διεξάγει ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ έχει φανεί πως το δημόσιο σχολείο κοστίζει ακριβότερα από ένα μέσο ιδιωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου