Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Εργαστήριο μουσικής και μαριονέτας για άτομα με και χωρίς αναπηρία από την ομάδα του «θέατρο εΦ»

Η διεπιστημονική καλλιτεχνική ομάδα του «θέατρο εΦ» ανακοινώνει τη διεξαγωγή ενός εργαστηρίου μουσικής και μαριονέτας για άτομα με και χωρίς αναπηρία.

Πρόκειται για ένα συμπεριληπτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με σκοπό τη δημιουργία μιας μουσικής παράστασης μαριονέτας με από κοινού συμμετοχή επί ίσοις όροις ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, υπό την αιγίδα και την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για τις ανάγκες του εργαστηρίου θα γίνει χρήση πρωτότυπου εξοπλισμού που επιτρέπει το χειρισμό μουσικής και μαριονέτας με κίνηση του κεφαλιού. Προς αυτό αναζητούνται ενδιαφερόμενοι (άτομα με αναπηρία των άνω άκρων και άτομα χωρίς αναπηρία) για τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό εργαστήριο και στην τελική παράσταση του προγράμματος.

Το εργαστήριο θα έχει διάρκεια τριών μηνών κατά τους οποίους θα πραγματοποιούνται δύο μαθήματα της 1.5 ώρας κάθε εβδομάδα. Στα μαθήματα θα γίνει εκπαίδευση στη μουσική θεωρία και στη χρήση του εξοπλισμού παραγωγής μουσικής και χειρισμού μαριονέτας. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης και οι ημέρες διεξαγωγής θα οριστούν κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες. Τα μαθήματα θα ακολουθήσουν πρόβες ενορχήστρωσης και σκηνοθεσίας μίας μουσικής παράστασης μαριονέτας που θα παρουσιαστεί στο τέλος του εργαστηρίου.

Η συμμετοχή είναι εθελοντική και δεν θα υπάρξει καμία χρηματική υποχρέωση σε καμία από τις δύο πλευρές (εκπαιδευτές – εκπαιδευόμενοι).

Βίντεο παρουσίασης: www.youtube.com/watch?v=eEq304t2tUA

Δήλωσε και εσύ συμμετοχή παρακάτω:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΗΛ: 6955440701, Μαρία Ιωσηφίδου
Ε- MAIL: theatroef@gmail.com ή iosifidou.mar.z@gmail.com

Πηγή: theatroef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου