Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζομένων ηλικίας από 18 έως 58 ετών, στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος σας ανακοινώνει ότι ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κοινοποιεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στην Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στον Φ.Τ.Ε. για τα σχολικά έτη 2021-2022 είναι τα εξής:

• Κεραμικής - Πηλοπλαστικής, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
• Διοικητικών και Οικονομικών Στελεχών Επιχειρήσεων, για τους αποφοίτους λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα ανωτέρω προγράμματα κατάρτισης θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 58 ετών και να προσκομίσουν στην Σχολή τα εξής δικαιολογητικά :
• Βεβαίωση ανεργίας η οποία να έχει εκδοθεί εντός των τελευταίων 5 ημερών πριν την υποβολή της αίτησης (εκδίδεται ηλεκτρονικά). Κατά τον μετέπειτα έλεγχο ανεργίας από την υπηρεσία, θα πρέπει να προκύπτει η εγγραφή των αιτούντων στο μητρώο ευπαθών ομάδων του ΟΑΕΔ.
• Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
• Αντίγραφο τίτλου σπουδών (ίσο ή ανώτερο από το απαιτούμενο – υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου). Οι αλλοδαποί χρειάζεται να προσκομίσουν επιπλέον για την Ελληνική γλώσσα απολυτήριο Δημοτικού από την Ελλάδα ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας ή βεβαίωση από την αρμόδια δομή εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας για τις περιπτώσεις που έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των μαθημάτων και εκκρεμεί μόνο η εξεταστική διαδικασία, για να ληφθεί υπόψη κατά την συνέντευξη από τον Διευθυντή και την επιτροπή.
• Ιατρική γνωμάτευση ΚΕΠΑ ή Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής ΙΚΑ
• Αντίγραφο ατομικής φορολογικής δήλωσης και ατομικό εκκαθαριστικό σημείωμα του τελευταίου οικονομικού έτους, με φορολογητέο εισόδημα κάτω των 20.000 Ευρώ.
• Αντίγραφο οικογενειακής φορολογικής δήλωσης, και οικογενειακό εκκαθαριστικό σημείωμα του τελευταίου έτους, με φορολογητέο εισόδημα κάτω των 30.000 Ευρώ.
• Αριθμός μητρώου ΙΚΑ(ΑΜΑ) αν υπάρχει
• Βεβαίωση ΑΜΚΑ καταρτιζόμενου
• Βεβαίωση ΑΦΜ καταρτιζόμενου
• Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 στην οποία ο ενδιαφερόµενος βεβαιώνει την ακρίβεια των στοιχείων. (Βεβαιώνω ότι τα φωτοαντίγραφα που επισυνάπτω αποτελούν γνήσια εκ των πρωτοτύπων που έχω στα χέρια μου).
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο για πολύτεκνους, τέκνα πολυτέκνων και αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών
• Ειδικά οι ομογενείς θα πρέπει να προσκομίσουν το ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς, από το οποίο να προκύπτει ότι έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Στα προγράμματα δεν δύνανται να συμμετέχουν όσοι κατά τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια έχουν συμμετάσχει σε κατάρτιση της Σχολής ΑμεΑ Αθηνών του Οργανισμού. Το εισόδημα ως μοριοδοτούμενο κριτήριο προκύπτει από το δηλωθέν εισόδημα του 2019.

Όσοι σπουδαστές επιλεγούν να φοιτήσουν υποχρεούνται να προσκομίσουν ακτινογραφία θώρακος με αντίστοιχη ιατρική γνωμάτευση.

Η αποστολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί μόνο ταχυδρομικώς (με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά) από τον/την υποψήφιο/α, στη Γραμματεία της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΟΑΕΔ, Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, Λ. Γαλατσίου 19, ΤΚ 11141, Αθήνα), από 22-06-2021 έως 30-06-2021.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η αίτηση και το παραπεμπτικό της Ιατρικής γνωμάτευσης αναρτάται στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Κ.Υ. του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στο τηλ. 210 9415222.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου