Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Stem School Label: Μια δράση του European Schoolnet για τα σχολεία της Ευρώπης

Ο στόχος του STEM School Label είναι να καθοδηγήσει τα ευρωπαϊκά σχολεία στην αύξηση του ενδιαφέροντος και των δεξιοτήτων των νέων Ευρωπαίων σε μαθήματα STEM και να παράσχει στα σχολεία τα απαραίτητα εργαλεία για να εμπλέξουν τους μαθητές, τους δασκάλους και άλλους φορείς τους σε σχετικές δραστηριότητες αναπτύσσοντας μια κατάλληλη στρατηγική STEM.

Με τo STEM School Label, τα σχολεία αξιολογούνται μέσω ενός διαδικτυακού εργαλείου αυτοαξιολόγησης σύμφωνα με κριτήρια που ορίζουν ένα σχολείο STEM. Μέσω του εντύπου αυτοαξιολόγησης, προσδιορίζονται οι απαιτούμενοι τομείς ανάπτυξης και παρέχεται ένα σχέδιο δράσης καθώς και πόροι.

Βασικά στοιχεία και κριτήρια σχολείου STEM

Ένα σχολείο STEM ορίζεται ως ένα σχολείο με μια σαφή στρατηγική STEM, που χαρακτηρίζεται από 7 βασικά στοιχεία και συνολικά 21 κριτήρια. Ο πλήρης κατάλογος των 21 κριτηρίων βρίσκεται στο https://www.stemschoollabel.eu/criteria

Ποιος μπορεί να συμπληρώσει την αυτοαξιολόγηση εκ μέρους του σχολείου;

Κάθε ενδιαφερόμενος που εργάζεται σε ένα σχολείο μπορεί να εγγραφεί στην πλατφόρμα STEM School Label και να συνεισφέρει στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκ μέρους του σχολείου τους. Ωστόσο, απαιτείται η έγκριση του διευθυντή του σχολείου για να προχωρήσει στην αξιολόγηση και τη διαπίστευση . Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί «σχολικοί συντελεστές » από το ίδιο σχολείο που εργάζονται για τη διαδικασία αυτοαξιολόγησης, αλλά μόνο ο «εκπρόσωπος του σχολείου» μπορεί να υποβάλει το έντυπο αίτησης για το σχολείο!


Πηγή: ΕΛΛΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου