Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Ειδικές ξεναγήσεις στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ειδικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα για τις διαφορετικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα ειδικών ομάδων κοινού, όπως ΑμεΑ, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πραγματοποιούνται από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΜΣΤ.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Μαρίνα Τσέκου, 211 101 9007, email: marina.tsekou@emst.gr / κα. Ελισάβετ Ιωαννίδη, 211 101 9016, email: elisabeth.ioannides@emst.gr

ΕΜΣΤ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Γιατί ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης είναι σημαντικό για άτομα στο φάσμα του αυτισμού; Μέσα στο μουσείο τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικοι που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες οι οποίες σχετίζονται με την αναζήτηση, την οργάνωση, την καταγραφή και τη μετάδοση πληροφοριών μέσω των έργων σύγχρονης τέχνης.

Μέσα από τη βιωματική εμπειρία τα άτομα μαθαίνουν να αξιοποιούν τις αισθήσεις τους και να καλλιεργούν την παρατηρητικότητά τους, τη μνήμη και τη φαντασία τους. Η εκμάθηση μπορεί να είναι λεκτική ή μη λεκτική, να γίνεται γρήγορα ή αργά, με πολύ κόσμο ή μοναχικά με σκοπό την απελευθέρωση της ελεύθερης έκφρασης και της δημιουργικότητας των εμπλεκόμενων.

Το ΕΜΣΤ καλεί τους εμπλεκόμενους να εξερευνήσουν έργα που θέτουν σύγχρονους προβληματισμούς, να μάθουν μέσα από τη διαδικασία εμπλοκής με αυτά, να συμμετάσχουν και να συνεργαστούν.

Για να προετοιμάσετε την επίσκεψή σας μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό αισθητηριακής προσβασιμότητας για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και τους φροντιστές τους εδώ:


Πηγή: ΕΜΣΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου