Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Προβολή: LISTEN


Το LISTEN είναι μία ταινία μικρού μήκους, στην οποία αυτιστικά άτομα που δεν χρησιμοποιούν τον προφορικό λόγο για επικοινωνία, αναφέρονται στο πώς εκπροσωπούνται σε βιβλία, θέατρο και ταινίες και προτείνουν διαφορετικούς τρόπους αφήγησης για την πιστότερη απεικόνισή τους.

Το εγχείρημα ξεκίνησε όταν το Δεκέμβριο του 2020 η μουσικός Sia προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει το CommunicationFIRST για να δημιουργήσει μία εισαγωγική ταινία μικρού μήκους στο νέο της κινηματογραφικό έργο με τίτλο MUSIC. Η μικρού μήκους ταινία είχε ως στόχο να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και την απόδοση της πραγματικότητας των αυτιστικών ατόμων χωρίς προφορικό λόγο στην αληθινή τους διάσταση. Και παρά το ότι το θέμα της ταινίας MUSIC ήταν οι αυτιστικοί άνθρωποι, αυτοί έμειναν εκτός.

Στην ειδική κλειστή προβολή του MUSIC που διοργανώθηκε από τη διεύθυνση της Sia για τα άτομα της CommunicationFIRST τον Ιανουάριο του 2021, η ομάδα παρείχε σχόλια και προτάσεις ανατροφοδότησης στην παραγωγή σχετικά με τον τρόπο βελτίωσής της. Επειδή όμως δεν υπήρξε περαιτέρω επικοινωνία, αποφάσισαν την παραγωγή μίας μικρού μήκους ταινίας φτιαγμένη από αυτιστικούς ανθρώπους χωρίς προφορική επικοινωνία και να την κυκλοφορήσουν την ίδια μέρα με την ημερομηνία κυκλοφορίας του MUSIC στις ΗΠΑ. Και με αυτόν τον τρόπο, προέκυψε το LISTEN.

Ευλαμπία Αγγέλου
Ανεξάρτητη Ερευνήτρια
Διερμηνέας ΕΝΓ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου