Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Κυβερνοεπίθεση διακόπτει τα online μαθήματα 15 βρετανικών σχολείων

Μία επίθεση στην κυβερνοχώρο, είχε σαν αποτέλεσμα 15 σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην μπορέσουν να παράσχουν στους μαθητές τους online μαθήματα.

Τα σχολεία, με έδρα το Nottinghamshire, είναι μέρος του συνεταιρισμού Nova Education Trust.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη, το τοπικό κανάλι NottinghamshireLive, πολλά από τα σχολεία ανέφεραν ζητήματα στα κοινωνικά μέσα, ενώ αναγκάστηκαν να κλείσουν τα συστήματα πληροφορικής τους καθώς υπέστησαν μία κυβερνοεπίθεση.

Σύμφωνα με την Nova Education Trust, ένας κακόβουλος παράγοντας μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στην κεντρική υποδομή δικτύου και ενώ διεξήχθη έρευνα, έπρεπε να βγουν εκτός λειτουργία όλοι οι τρόποι επικοινωνίας, όπως τα τηλέφωνα, τα email και ο ιστότοπος.

Τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να κάνουν online μαθήματα λόγω της πανδημίας. Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν ξανά στις 8 Μαρτίου, αλλά στο μεταξύ, μόνο ένας μικρός αριθμός παιδιών πηγαίνει κανονικά στο σχολείο, που συμπεριλαμβάνει τα παιδιά των βασικών εργαζομένων.

Τα 15 σχολεία που επηρεάστηκαν από το περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δεν μπόρεσαν να παρέχουν την τυπική απομακρυσμένη διδασκαλία και οι εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν εκπαιδευτικό υλικό στην πλατφόρμα. Ωστόσο, ορισμένα από τα σχολεία έχουν στραφεί σε μηνύματα SMS, προσωρινά τηλεφωνήματα και το Microsoft Teams για να προσπαθήσουν να περιορίσουν στο ελάχιστο τη διακοπή των μαθημάτων.

Οι ομάδες πληροφορικής εξακολουθούν να εργάζονται για την αποκατάσταση των συστημάτων του συνεταιρισμού. Παρόλο που δεν είναι γνωστό ποιος είναι υπεύθυνος για την κυβερνοεπίθεση, το περιστατικό υπογραμμίζει πώς οι κεντρικές υποδομές πληροφορικής, όταν πέφτουν θύματα τέτοιων επιθέσεων, μπορούν να επηρεάσουν και όλα τα υπόλοιπα ιδρύματα που στηρίζονται σε αυτές.

“Το περιστατικό έχει αναφερθεί στο Υπουργείο Παιδείας και στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO), και ο συνεταιρισμός συνεργάζεται επί του παρόντος με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (NCSC) και με άλλους επαγγελματίες ασφαλείας για την επίλυση του θέματος“, δήλωσε η Nova Education Trust. “Όλοι οι υπάλληλοι του συνεταιρισμού έχουν ενημερωθεί ώστε να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.“

Πηγή: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου