Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Σουρεαλιστικά παιχνίδια για παιδιά

Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας φιλοξενεί την παιδαγωγική ομάδα «απ’Ουσία», για ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην τέχνη. Μέσα από παιχνίδια δημιουργικής γραφής και εικαστικές δραστηριότητες τα παιδιά ανακαλύπτουν τα βασικά χαρακτηριστικά των εικαστικών κινημάτων του Μοντερνισμού. Τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις αφιερωμένες στην τέχνη, για παιδιά από 5 έως 7 ετών, με την πρώτη να ξεκινά στις 27 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα με θέμα «Σουρεαλιστικά παιχνίδια».
Τα παιδιά ανακαλύπτουν το κίνημα του σουρεαλισμού μέσα από εικαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια δημιουργικής γραφής. Οι σουρεαλιστές είναι γνωστοί για τη χρήση του παιχνιδιού ως αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής διαδικασίας. Με αφορμή τον ρόλο που έπαιξε το παιχνίδι στους κύκλους των σουρεαλιστών, το εργαστήρι αναβιώνει και προσαρμόζει τα αγαπημένα τους παιχνίδια!

Οι υπόλοιπες συναντήσεις θα έχουν τα εξής θέματα:

Δεύτερη συνάντηση 3 Απριλίου - Τα πρόσωπα του Πάμπλο Πικάσο:
Πώς η μύτη έφτασε στο μέτωπο; Γιατί τα μάτια είναι στο πηγούνι;
Ο Πάμπλο Πικάσο είναι ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες των Γάλλων, στον οποίο έχουν αφιερώσει ένα μουσείο στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας. Ο Ισπανός καλλιτέχνης έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στη Γαλλία. Ανακαλύπτουμε τα γνωστότερα έργα του Πικάσο. Εμπνεόμαστε από τα πρόσωπα που δημιουργούσε, αποδομούμε τις ανθρώπινες φιγούρες και βλέπουμε με πόσους τρόπους μπορούμε να φτιάξουμε ένα πρόσωπο.

Τρίτη συνάντηση 10 Απριλίου- Χένρι Ματίς και τα πολύχρωμα μοτίβα:
Τι συμβαίνει όταν ένας διάσημος ζωγράφος δεν μπορεί να ζωγραφίσει πια; Πώς μπορεί να συνεχίσει να δημιουργεί; Έχει η φαντασία όρια;
Ο Mατίς ζωγράφιζε όλη τη ζωή του, όταν ήταν πια γέρος και καθηλωμένος σε καροτσάκι σταμάτησε τη ζωγραφική καθώς το σώμα του τον είχε προδώσει, αλλά η φαντασία και η δημιουργικότητά του τον έκαναν να πειραματιστεί με μια νέα τεχνική ...το κολάζ!
Στο ταξίδι τέχνης « Κάνε το όπως ο Matisse» γινόμαστε καλλιτέχνες ακολουθώντας τις τεχνικές του γνωστού ζωγράφου.

Τέταρτη συνάντηση 17 Απριλίου - Marc Chagall και ένα φανταστικό τσίρκο:
Ακροβάτες, σχοινοβάτες και ζογκλέρ! Μέσα στην κυκλική σκηνή του τσίρκου ξανα-δημιουργούμε όλα όσα ο καλλιτέχνης αγάπησε. Οι κλόουν, οι ακροβάτες, αλλά και το χωριό του, το Βιτέμπσκ, με τα ξύλινα σπίτια και τα κοκόρια που σουλατσάρουν στις αυλές, τα πολύχρωμα φουστάνια των κοριτσιών και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε...

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων εδώ: https://www.apousia.com/mikres-istories-texnis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου