Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

“Στάσου δίπλα μου” από το Λύκειο Επισκοπής

«Στάσου δίπλα μου» (StandbyMe) είναι η επωνυμία της εικονικής επιχείρησης του Γενικού Λυκείου Επισκοπής που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ, http://senja.gr/).

Οι …επιχειρηματίες είναι οι μαθητές της Α΄ Λυκείου με την στήριξη των εκπαιδευτικών Γιώργου Βουζαξάκη, Νίκου Γιαννακόπουλου και Κυριακής Μαραγκάκη.

Η επιχείρηση θα παρέχει ψυχολογική στήριξη σε νέους μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε ζητήματα, όπως άγχος, εξάρτηση από κινητό Η/Υ, bullying, ενδοοικογενειακή βία και εξάρτηση από ουσίες.

Μέντοράς της είναι ο κ. Κωνσταντίνος Βασσάκης, συνιδρυτής του Bizrupt και διευθυντής του Foundit. Παράλληλα, έχει την στήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://standby-me.weebly.com/, υπό διαμόρφωση) αναπτύσσεται ένας ασύγχρονος και ένας σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας.

Με τον ασύγχρονο τρόπο ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει κατάλληλο υλικό (π.χ. άρθρα-βίντεο) ανά θεματική κατηγορία-ζήτημα που τον απασχολεί. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια «βάση» με συνεργαζόμενους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχιάτρους που ο επισκέπτης θα μπορεί να βλέπει το βιογραφικό τους, ένα σύντομο κείμενο, καθώς και τα διαθέσιμα χρονικά διαστήματα για on-line συνεδρίες.

Με τον σύγχρονο τρόπο ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα μέσω της εφαρμογής να επικοινωνεί μέσω on-line συνεδρίας με το κατάλληλο πρόσωπο χωρίς κόστος. Το κόστος όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της εικονικής επιχείρησης (κόστος ανά συνεδρία) θα καλύπτεται από χορηγίες εταιρειών στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους.

Η επιχείρηση θα είναι εικονική και προφανώς δεν θα υλοποιούνται οι on-line συνεδρίες, ούτε θα υπάρχουν οικονομικές χορηγίες από επιχειρήσεις.

Δημιουργείται ένα πραγματικό δίκτυο ψυχολόγων, αυτή τη στιγμή υπάρχει συνεργασία με τέσσερις ψυχολόγους.

Επίσης έχουν επικοινωνήσει με πολλές επιχειρήσεις για εικονική χορηγία και ήδη έχουν επιτευχθεί ορισμένες συμφωνίες.

Σκοπός της εικονικής επιχείρησης δεν είναι μόνο να στηρίξει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και να προσανατολίσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μεγάλων επιχειρήσεων στην ψυχολογική στήριξη των ομάδων αυτών.

Το πρόγραμμα “Εικονική Επιχείρηση”

Το πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση είναι του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece). Πρόκειται για μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα.

Ο οργανισμός Junior Achievement Worldwide ιδρύθηκε το 1919 και είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση στον κόσμο με συμμετοχή πάνω από 10 εκατομμυρίων μαθητών σε 122 χώρες σε ετήσια βάση. Ο οργανισμός Junior Achievement – Young Enterprise Europe (JA-YE www.ja-ye.org) αποτελεί το μεγαλύτερο από τα 6 περιφερειακά κέντρα του οργανισμού Junior Achievement Worldwide, δραστηριοποιείται σε 38 χώρες με συμμετοχή 3,5 εκατομμύριων μαθητών κάθε χρόνο.

Οι μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες

Οι μαθητές που συμμετέχουν της Α΄ Λυκείου είναι οι: Αγγουριδάκης Νικόλαος, Ανδρουλάκη Χαρίκλεια, Βασιλειάδης Βασίλειος, Γαλανάκης Γεώργιος, Γκιέργκι Αντριάνα, Δεσποτάκη Χριστίνα, Καλουτσάκη Αικατερίνη, Καλουτσάκη Ειρήνη, Κατσαμάκας Ραφαήλ-Γρηγόριος, Κουκάκη Γεωργία – Μαρία, Κρασανάκη Ιωάννα, Λασηθιωτάκης Ιωάννης, Λυδάκης Μάρκος, Μανωλακάκης Παναγιώτης, Πουλιανάκης Ιωάννης, Περσέκου Πάβελ, Στογιάνι Εσμιράλντα, Συγλέτου Άρτεμη- Ευφραιμία, Συντιχάκης Δημήτριος, Τσορντένι Ρεγκίνα.

Οι εκπαιδευτικοί είναι οι Βουζαξάκης Γιώργος (συντονιστής προγράμματος, οικονομολόγος), Γιαννακόπουλος Νίκος, (μαθηματικός) και Μαραγκάκη Κάκια (πληροφορικός).

Πηγή: Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου