Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Πρωινά μαθήματα σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ με επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Να τιμωρηθούν όσοι παρανομούν ζητά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, καταγγέλλοντας ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας κάνουν μάθημα τις πρωινές ώρες, κατά παράβαση των ισχυουσών υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων, κατηγορώντας μάλιστα το υπουργείο ότι αποτυγχάνει να εξασφαλίσει ισότιμες και ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές.

Πληροφορίες που φτάνουν εδώ και μέρες στην Ομοσπονδία για ανακοινώσεις ιδιωτικών σχολείων, που ενημερώνουν τους γονείς για επιστροφή στο πρωινό πρόγραμμα, σχηματίζουν μία εικόνα ανεξέλεγκτης λειτουργίας των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης, η οποία ουσιαστικά μποϊκοτάρει και υποβαθμίζει τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, που φέρνει στη δημοσιότητα ωρολόγιο πρόγραμμα ιδιωτικού σχολείου, ιδιοκτήτης του οποίου είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), δεν αποδεικνύεται μόνο η επιστροφή στο πρωινό πρόγραμμα κατά παράβαση τόσο της σχετικής Υπουργικής Απόφασης όσο και της εγκυκλίου που εξέδωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου για τα σχολεία με διευρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα, αλλά καταστρατηγείται πλήρως το 30λεπτο, επιβάλλοντας την 40λεπτη διάρκεια της διδακτικής ώρας, επί οκτώ διδακτικές ώρες, κάτι το οποίο έχει χαρακτηριστεί αντιπαιδαγωγικό και ως εκ τούτου έχει απορριφθεί, ειδικά στις μικρότερες τάξεις.

Ατιμωρησία-ασυδοσία

«Τούτο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά όσα η Ομοσπονδία μας τονίζει, αλλά και η ελληνική κοινωνία γνωρίζει. Οτι επί των ημερών σας μια σημαντική μερίδα ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων είναι απολύτως ανεξέλεγκτοι και ότι θεωρούν εαυτόν υπεράνω κάθε αρχής.

Δυστυχώς, επαληθεύεται ότι η ατιμωρησία τροφοδοτεί την ασυδοσία, καθώς αυτή η απολύτως ευεργετημένη από εσάς ομάδα επιχειρηματιών αγνοεί επιδεικτικά το υπουργείο Παιδείας και δηλώνει με τις ενέργειές της ότι αυτή υπαγορεύει την εκπαιδευτική πολιτική στη χώρα», αναφέρει η επιστολή της ΟΙΕΛΕ η οποία ζητά την τιμωρία όσων παρανομούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου