Δεν είναι η πρώτη φορά που η νηπιαγωγός Χρυσάνθη Μπαξεβάνη πρωτοστατεί στην ανακαίνιση του νηπιαγωγείου που υπηρετεί. Το είχε ξανακάνει στο νηπιαγωγείο των Αμαράντων στη Ροδόπη στις 10 Σεπτεμβρίου του 2019 και τώρα στο Νηπιαγωγείο στο Πέπλο Έβρου, όπου φοιτούν 9 παιδιά. Κατάφερε για άλλη μια φορά να εμψυχώσει και τοπική αρχή, γονείς και εθελοντές, προκειμένου να επιτευχθεί το νοικοκύρεμα του.
Στους εθελοντές μάστορες προστέθηκε και ο πολιτιστικός σύλλογος Πέπλου με τα δικά τους εργαλεία.
Συνολικά 30 άτομα, γονείς , εθελοντές και υπάλληλοι του Δήμου, επισκεύασαν σκεπές, κόλλησαν σπασμένα πλακάκια της σκάλας και επιπλέον από την πίσω πλευρά, όπου δεν υπήρχε πρόσβαση και οδηγούσε σε αυλή σπιτιού, καθάρισαν τα άγρια χόρτα που θύμιζαν ζούγκλα, ώστε εμφανίστηκε ξαφνικά και η πίσω αυλή και έβαψαν με λαμπερά χρώματα το κτήριο, την παιδική χαρά και ό,τι άλλο χρειάζονταν.
«Όλα τα παιδιά δικαιούνται τις καλύτερες συνθήκες, το κατάλληλο περιβάλλον. Ένα περιβάλλον ελκυστικό, ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα» , δήλωσε στην ΕΡΤ η κ. Χρυσάνθη Μπαξεβάνη.
«Έχουμε μέλλον στο Νηπιαγωγείο Πέπλου. Τα καλύτερα έρχονται«, μάς διαβεβαίωσε.
Το προηγούμενο σχολείο όπου δίδασκε, στα Αμάραντα Ροδόπης, είχε επίσης προβλήματα και χάρη στο πείσμα της το νηπιαγωγείο έγινε πιο λειτουργικό και κατάφερε με την ολοκλήρωση της θητείας της ν’ αφήσει πίσω της μια αίθουσα ψυχοκινητικής και μια αίθουσα τραπεζαρίας.
«Δεν σας κρύβω πως όταν πρωτοήρθα αυτό που συνάντησα δεν ήταν αυτό που θα ονειρευόμουν κι εγώ και ο καθένας μας για ένα σχολείο» δήλωνε τότε η κ. Μπαξεβάνη με ειλικρίνεια στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κομοτηνής, Μαρία Νικολάου. Ωστόσο, από εκείνη την ημέρα και μετά όχι μόνο οραματίστηκε κάποια πράγματα αλλά τα έκανε και πράξη.
Ποια είναι η Χρυσάνθη Μπαξεβάνη
Υπηρετεί 13 χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρώτρια. Είναι μητέρα δύο παιδιών, μένει στην Αλεξανδρούπολη και κάνει 45 χιλιόμετρα κάθε μέρα από τον τόπο κατοικίας της, για να βρεθεί στη δουλειά της, στο ακριτικό Πέπλο.
Έχει αποσπάσει το Αργυρό Βραβείο στον διαγωνισμό «Education Leaders Awards» με τους συνεργάτες και τους μαθητές της, συμμετέχοντας στην κατηγορία «Καινοτομία στη Διδασκαλία». Η συμμετοχή τους είχε τον τίτλο «Το τρίπτυχο της επιτυχίας» και είχε να κάνει με τη σχολική κοινότητα, τη δημοτική αρχή και την τοπική επιχειρηματικότητα.
Πηγή: ΕΡΤ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου