Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

«Wannabe»: Η απεγνωσμένη προσπάθεια μιας έφηβης YouTuber να γίνει διάσημη


Μέσα από την ταινία μικρού μήκους «Wannabe», ο σκηνοθέτης Jannis Lenz καταγράφει τη μανιώδη προσπάθεια μιας έφηβης YouTuber, της Coco, να αποκτήσει φήμη και να γίνει το επόμενο αστέρι του YouTube. 

Ασφαλώς, η επιθυμία να γίνει κανείς celebrity δεν είναι καινούργιο κοινωνικό φαινόμενο, όμως στην ψηφιακή εποχή η όλη διαδικασία έχει κάπως εκδημοκρατιστεί, δεδομένου ότι άνθρωποι –κυρίως νεαρής ηλικίας– αποκτούν μεγάλη αναγνωρισιμότητα, χωρίς να χρειάζεται να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

Το επίκεντρο της ταινίας στρέφεται γύρω από τους κινδύνους που κρύβονται όσον αφορά την επιτηδευμένη προσπάθεια ενός ανθρώπου να δείχνει αρκετά cool και ενδιαφέρων μπροστά στην κάμερα, στοχεύοντας έτσι στην απόκτηση περισσότερων followers. 

Σε αυτή της την προσπάθεια, η Coco, που την υποδύεται η Γερμανίδα ηθοποιός Anna Suk, είναι ταυτόχρονα αξιολύπητη και ευχάριστη, παρατάει το σχολείο, τσακώνεται με τη μητέρα της και γενικά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κυνηγήσει το όνειρό της: να γίνει YouTuber. 

Το βίντεο περιέχει σκηνές με γυμνό. 

 Πηγή: Short of the Week via www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου