Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Το Facebook κυκλοφορεί το Messenger Kids σε νέες 70 χώρες

Το Facebook θα κυκλοφορήσει το Messenger Kids app σε περισσότερες από 70 χώρες, προσφέροντας έναν χώρο που μπορούν να ελέγχουν οι γονείς τους και στον οποίο μπορούν να μένουν συνδεδεμένοι με την οικογένεια και τους φίλους τους μέσω μηνυμάτων, φωτογραφιών και video. Νέες δυνατότητες θα κάνουν ακόμα ευκολότερη στους χρήστες την εύρεση και αλληλεπίδραση με φίλους στην πλατφόρμα.

"Γονείς μας ανέφεραν πως θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους περισσότερη ανεξαρτησία στη διαχείριση της λίστας επαφών τους, διατηρώντας ωστόσο τη δυνατότητα γονικού ελέγχου" δήλωσε η Antigone Davis, παγκόσμια επικεφαλής του τομέα ασφάλειας στο Facebook σε μια ανακοίνωσή της. Προηγουμένως, οι γονείς έπρεπε να προσκαλέσουν και να εγκρίνουν καθεμία επαφή των παιδιών τους. Το νέο Supervised Friending, ωστόσο, επιτρέπει στα παιδιά να αποδεχτούν, να απορρίψουν, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν επαφές όταν το επιθυμούν —με τη δυνατότητα παράκαμψης, φυσικά. Οι κηδεμόνες ενημερώνονται μέσω του Messenger και μπορούν να παρακάμψουν τις νέες συνδέσεις μέσω του Parent Dashboard.

"Είναι μια ισχυρή δυνατότητα και εκπαιδευτική αφορμή για τους γονείς να συνομιλήσουν με τα παιδιά τους για τη δια βίου πρακτική επιλογής των φίλων τους, τόσο από κοντά όσο και από το διαδίκτυο" δήλωσε ο Dr. Lewis Bernstein, μέλος του Facebook's Youth Advisors. "Μαζί με τους νέους τρόπους που επιτρέπονται στους γονείς να διαχειριστούν την εμπειρία συνομιλίας των παιδιών τους, το Supervised Friending αναπτύσσει την αυτονομία των παιδιών να αποφασίσουν με ποιους θέλουν ή δε θέλουν να συνδεθούν, ενώ οι γονείς μπορούν παράλληλα να παρατηρούν, να παρέχουν καθοδήγηση, αλλά και να επέμβουν, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο".

Το Facebook προσκαλεί πλέον γονείς να εγκρίνουν ένα δάσκαλο, προπονητή ή "παρόμοιο ενήλικα" να συνδεθεί με παιδιά μέσω μιας ομάδας στο Messenger Kids, όπου τα μέλη μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους ή μεμονωμένα. Η δυνατότητα Supervised Friending, διαθέσιμη στις ΗΠΑ, έρχεται σύντομα και στον υπόλοιπο κόσμο.

"Η επιτυχημένη μάθηση από απόσταση δεν εξαρτάται μόνο από το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, αλλά και από την ψυχολογική υποστήριξη από απόσταση" αναφέρει η Kathleen Lucchesi, πρέσβειρα των δασκάλων στο Khan Academy και διευθύντρια του τομέα Μαθηματικών στο McCaffrey Middle School της California. "Ως εκπαιδευτικός, γνωρίζω πως στους μαθητές μου λείπουν οι φίλοι τους και οι καθημερινές αλληλεπιδράσεις τους μέσα στην σχολική αίθουσα. Είμαι ενθουσιασμένη με τη νέα αυτή δυνατότητα, που θα βοηθήσει τα παιδιά να περάσουν καλά, να παραμείνουν συνδεδεμένα και να δημιουργήσουν συντροφικότητα ψηφιακά".

Στο ενδιάμεσο, γονείς σε ΗΠΑ, Καναδά και Λατινική Αμερική μπορούν πλέον να κάνουν εμφανές το όνομα και την φωτογραφία προφίλ των παιδιών τους σε φίλους και κηδεμόνες των συνδέσεων τους, αλλά και των παιδιών των οποίων οι γονείς στέλνουν προσκλήσεις για κατέβασμα του Messenger Kids.

Πηγή: PCmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου