Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Σημαντικές διακρίσεις για το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε τη φετινή χρονιά το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Το σχολείο βραβεύτηκε με έπαινο στα “3rd YouSmile Awards” που διοργάνωσε το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Σκοπός των βραβείων είναι η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα «YouSmile Awards» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Το σχολείο, για να στηρίξει τις οικογένειες των αδύναμων οικονομικά μαθητών, έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια τη λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, που στεγάζεται σε αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη με ράφια και ψυγείο για τα κατεψυγμένα τρόφιμα. Όλη η διαχείριση των τροφίμων και η συστηματική διανομή τους γίνεται από ομάδα μαθητών, με τον συντονισμό τριών εκπαιδευτικών.

Το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου βραβεύτηκε για την δράση του: “Κοινωνικό Παντοπωλείο” στην κατηγορία “Σχολείο που βοηθά Παιδιά”

Ο εφοδιασμός με τρόφιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζεται στις ακόλουθες δράσεις:
Προσφορά σε είδος από μαθητές αγρότες ή κτηνοτρόφους
Δωρεές τροφίμων από τοπικές επιχειρήσεις της πόλης μας, στις οποίες διαρκώς απευθύνεται το Σχολείο ή στις οποίες εργάζονται μαθητές του σχολείου
Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου και Πασχαλινού Παζαριού δώρων από τους μαθητές.
Τακτικός οικονομικός έρανος μεταξύ κυρίως των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών
Δωρεές σε μνημόσυνα συγγενών των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η παράδοση των τροφίμων στους οικονομικά αδύναμους μαθητές γίνεται σε ώρες εκτός λειτουργίας του σχολείου, για να διατηρηθεί η εχεμύθεια και να ξεπεραστεί η κοινωνική συστολή όσων μαθητών δεν επιθυμούν να εξωτερικεύσουν την οικονομική δυσχέρειά τους.

Η υλική και ηθική στήριξη που παρέχει το σχολείο στους ενήλικους μαθητές, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε όσους έχουν ανήλικα παιδιά, αποτελεί βασικό συστατικό της λειτουργίας του Εσπερινού Σχολείου και του ισχυρού κοινωνικού ρόλου που διαδραματίζει στην πόλη μας.
Ηγέτης

Παράλληλα, ο θεσμός των βραβείων “Education Leaders Awards”, που απονεμήθηκαν φέτος για 4η χρονιά, έχει ως στόχο να αναδείξει εκείνες τις εκπαιδευτικές πρακτικές και πρωτοβουλίες που είναι σε θέση να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, χάρη στα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους. Η απονομή έγινε στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από 40 μέλη, ακαδημαϊκούς και σημαντικές προσωπικότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου (www.esperino.gr) απέσπασε Τιμητική διάκριση στην κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία» για το καινοτόμο έργο του που έχει βελτιώσει τη εμπειρία των διδασκόμενων, με θετικό αντίκτυπο στην εκπαιδευτική καθημερινότητα και στην προσωπική ζωή τους.

Τιμήθηκε επίσης με χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία» καθώς συνεργάζεται με φορείς της τοπικής κοινωνίας σε έργα κοινής ωφέλειας.

Πηγή: Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου