Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ένα νέο κεφάλαιο στο eTwinning - Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

Μετά από 14 επιτυχημένα χρόνια στήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το eTwinning επιθυμεί να αυξήσει και να αναγνωρίσει το έργο των σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) στην Ευρώπη.

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπεί να εφοδιάσει τους πολίτες με γνώσεις, εμπειρία, δεξιότητες και/ή ικανότητες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας.

Οι εκπαιδευτικοί που εγγράφονται στο eTwinning θα είναι τώρα σε θέση να επισημαίνουν αν το σχολείο τους είναι σχολείο ΕΕΚ. Ως αποτέλεσμα, θα τους είναι ευκολότερο να δημιουργούν έργα με επαγγελματίες ανάλογου τρόπου σκέψης, προάγοντας τη σημασία και την καινοτομία της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ο ορισμός της ΕΕΚ από το Cedefop (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) είναι "εκπαίδευση και κατάρτιση που αποβλέπει στον εφοδιασμό των πολιτών με γνώσεις, εμπειρίες, δεξιότητες και/ή ικανότητες που απαιτούνται για συγκεκριμένα επαγγέλματα ή ευρύτερα στην αγορά εργασίας" (Cedefop, 2014 b, σελ. 292)

Ήδη καταχωρισμένα μέλη του eTwinning που εργάζονται σε σχολεία ΕΕΚ ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν με την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία των σχολείων.

Πηγή: eTwinning

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου