Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Τα παιδιά «ανακαλύπτουν» το σκι στον Ψηλορείτη

Ξεκίνησαν τα μαθήματα σκι για μαθητές Δημοτικών σχολείων, στον Λάκκο του Μυγερού, στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Χιονιού. Το πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (F.I.S) υλοποιείται για πρώτη φορά, πιλοτικά, από την περιφέρεια Κρήτης και την Μ.Κ.Ο «Μαύρο Πρόβατο».

Τα μαθήματα σκι στον Ψηλορείτη παρακολουθούν μαθητές από Δημοτικά σχολεία της Επαρχίας Μυλοποτάμου. Την πρώτη ημέρα συμμετείχαν παιδιά από τα Δημοτικά σχολεία Αγ. Μάμα, Λιβαδίων και Γαράζου και ακολούθησαν μαθητές από τα Δημοτικά σχολεία Ζωνιανών και Αξού. Στη συνέχεια, θα πάρουν σειρά οι μαθητές από τα Δημοτικά σχολεία Περάματος, Πανόρμου, Αγγελιανών, Ανωγείων και Μπαλίου.

Τα μαθήματα σκι παρακολούθησε από κοντά και ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Γιάννης Παρασύρης:

«Στηρίζουμε τέτοιου είδους, βιωματικού χαρακτήρα, δραστηριότητες, που παρέχουν στα παιδιά μοναδικές εμπειρίες. Μέσα από την εκμάθηση του ορειβατικού σκι, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές του Ψηλορείτη. Αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, γνωρίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου τους, έρχονται σε επαφή με ένα άθλημα που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία των ορεσίβιων κοινωνιών και συνδέεται με το ήπιο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που μπορεί να ακολουθήσει η περιοχή» ανέφερε ο κ. Παρασύρης.

Ο υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Το Μαύρο Πρόβατο», Μάνος Ρουμελιωτάκης υπενθύμισε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από το 2007 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Βρισκόμαστε στην ευτυχή θέση να το υλοποιήσουμε για πρώτη φορά στην Κρήτη, με πάνω από 200 συμμετοχές μαθητών Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού. Ελπίζουμε, από την επόμενη χρονιά, να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε σχολικές μονάδες των λοιπών περιφερειακών ενοτήτων, προς όφελος τόσο των μαθητών όσο και των τοπικών κοινωνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου