Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΟΣΑ: Οι δάσκαλοι αμείβονται καλύτερα – Τρίτη η Ελλάδα

Στην Πορτογαλία οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές σχολείων κατά μέσο όρο κερδίζουν περισσότερα από ό,τι άλλοι εργαζόμενοι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μια τάση που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ισχύουν στα μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ – «Εκπαίδευση με μια ματιά 2018»- σε αντίθεση με τα περισσότερα μέλη του ΟΟΣΑ, οι εκπαιδευτικοί στην Πορτογαλία κερδίζουν περισσότερα από άλλους εργαζόμενους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας μόνο οι εκπαιδευτικοί στο Λουξεμβούργο αμείβονται περισσότερο από τους πορτογάλους συναδέλφους τους, συγκρίνοντας το μέσο εισόδημα τους με τους μισθούς των εργαζομένων απόφοιτων ΑΕΙ. Στη κορυφή του καταλόγου του ΟΟΣΑ με τους καλύτερα αμειβόμενους εκπαιδευτικούς βρίσκονται το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, ενώ στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα είναι η Γερμανία και η Φινλανδία.

Ωστόσο, η Πορτογαλία είναι το τέταρτο μέλος του ΟΟΣΑ με τα χαμηλότερα επίπεδα σχολικής φοίτησης μεταξύ νέων ενήλικων.

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται το Μεξικό, η Τουρκία και η Ισπανία, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ. Τρεις στους 10 Πορτογάλους ηλικίας μεταξύ 25 και 43 δεν έχουν ολοκληρώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου