Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Η δικαιωματική (υπέροχη και χαλαρή) συνταξιοδότηση της εξαιρετικής σκύλας οδηγού Λάρας

Ανάμεσα στις πάμπολλες καταθλιπτικές – ηρωικές ιστορίες που ξεχειλίζουν διάολε πνεύματος καταγγελίας θέλετε πού και πού και καμιά διαφορετική, ελεύθερη και ωραία, έτσι δεν είναι; Αρκεί να είναι τόσο καλοφτιαγμένη ώστε να μοιάζει αληθινή;

Αυτή που τελείως επιγραμματικά έπεται – διαφορετική όσο καμιά άλλη, ελεύθερη και ωραία όσο λίγες - δεν μοιάζει μονάχα αλλά και είναι 100% αληθινή ιστορία. Γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να μπούμε στον κόπο να σας την δώσουμε καλοφτιαγμένη, μπορεί να σας δοθεί ως έχει, όσο γίνεται πιο περιεκτικά, σχεδόν επιγραμματικά. Οι ιστορίες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καλοφτιαγμένες για να μοιάζουν όσο το δυνατόν πιο αληθινές, ακριβώς διότι οι πιο καλοφτιαγμένες όλων ιστορίες είναι οι αληθινές.

Η κυρία Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου είναι τυφλή. Δεν πρόκειται για μια τυχαία τυφλή κυρία αλλά για μια από τις πιο χειραφετημένες τυφλές κυρίες στην καθυστερημένη χώρα των νεοελλήνων. 


Ενδεικτικά: Υπήρξε πρωτοπόρος και πρωταγωνίστρια ώστε οι σκύλοι οδηγοί τυφλών που στον προηγμένο λεγόμενο κόσμο συνιστούν “αυτονόητο” να αποτελέσουν τέτοιο και για τα ελλειμματικά νεοελληνικά δεδομένα.

Η εξαιρετική ΛΑΡΑ είναι η πρώτη σκύλα οδηγός της κυρίας Γκέρτσου, έχοντας δε λάβει εξαιρετική εκπαίδευση και διαθέτοντας έναν θαυμάσιο χαρακτήρα υπήρξε επί πολλά χρόνια μια καταπληκτική σκύλα οδηγός.

Μόνο εύκολη δεν είναι η εργασία του σκύλου οδηγού, αντίθετα, πρόκειται για μια εργασία πολύ υψηλών απαιτήσεων, η οποία απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, συνέπεια, και μεγάλο βαθμό υπευθυνότητας.

Πέρασαν τα χρόνια, δε γερνάνε μονάχα οι άνθρωποι γερνάνε και οι σκύλοι, γέρασε κάποια στιγμή και η επί χρόνια πολλά εργαζόμενη ΛΑΡΑ και βγήκε στη σύνταξη.

Τα γερατειά για την ΛΑΡΑ έφτασαν συνοδεία με κάποια κινητικά προβλήματα, όπως συμβαίνει με πάρα πολλά πλάσματα – των ανθρώπων περιλαμβανομένων - σε ετούτη τη μικρή ζωή. Μέρα τη μέρα, όσο ο χρόνος βαραίνει, τακινητικά προβλήματα όλο και πιο πολύ επιβαρύνουν, έτσι συνέβηκε και με τη ΛΑΡΑ που κάποια στιγμή δεν μπορούσε πια να περπατήσει.

Ο συνταξιούχος πλέον σκύλος-οδηγός που επί χρόνια πρόσφερε τις πρωτοπόρες του υπηρεσίες στην πρωτοπόρο (κοινωνικά) κυρία του σε κατάσταση αναπηρίας ο ίδιος. Ποια η τύχη του;

Για την όχι μόνο κοινωνικά πρωτοπόρο αλλά και επιτυχημένη επιστήμονα (μην είστε ανόητα περίεργοι, μη σας νοιάζει σε ποιο πεδίο, δεν είναι αυτό το θέμα μας) Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου, δεν τίθετο καν το ερώτημα. Αυτό δα έλειπε, μια κυρία όπως αυτή επί χρόνια στη πρωτοπορία των κινημάτων κοινωνικής χειραφέτησης να αδιαφορήσει για την σκύλα οδηγό που μια ζωή ολόκληρη της προσέφερε με τρόπο εξαιρετικό τις πρωτοπόρες υπηρεσίες του.

Χρειάστηκε προσπάθεια μεγάλη και κόπος μπόλικος – τα σημαντικά πράγματα σε τούτη τη ζωή απαιτούν πάντοτε προσπάθεια και κόπο – μέχρι ο στόχος να επιτευχθεί με τρόπο ολοκληρωμένο, αλλά όπως συμβαίνει με όλους τους στόχους η επίτευξη των οποίων είναι μονόδρομος έτσι και αυτός επιτεύχθηκε.

Η ΛΑΡΑ διαθέτει εδώ και λίγο καιρό το αναγκαίο βοήθημα για την απρόσκοπτη μετακίνησή της, το προσαρμοσμένο στις ανάγκες της δικό της αναπηρικό αμαξίδιο: ώστε συνταξιούχος πλέον να απολαμβάνει με το πρώην αφεντικό της (και εσαεί δικό της αγαπημένο άνθρωπο) κυρία Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου και τους όποιους άλλους δικούς της ανθρώπους τις υπέροχες και χαλαρές βόλτες της υπέροχης και χαλαρής συνταξιοδότησης που αδιαμφισβήτητα δικαιούται. 

*Αυτή ήταν, τελείως επιγραμματικά δοσμένη, η ελεύθερη και ωραία ιστορία μας, σε ότι δε αφορά το εξαιρετικά ελεύθερο και ωραίο μήνυμά τηςκρίνεται από εμάς τόσο αυτονόητο – όπως καθετί το αληθινό - ώστε αν δεν το έχετε ήδη συλλάβει μονάχοι ή μονάχες σας τσάμπα κόπο θα κάνουμε να σας το συλλαβίσουμε, δεν το μπορείτε να το συλλάβετε, ξεχάστε το, δεν είστε σε θέση…

Πηγή: egomiocyprus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου