Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

eTwinning – Συνδυάζοντας την Επιχειρηματικότητα με την Πολιτιστική Κληρονομιά της Ευρώπης

«Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η πολιτιστική κληρονομιά μας βοηθάει να θυμόμαστε τη διαφορετικότητά μας. Αναπτύσσει αμοιβαίο σεβασμό, είναι εδώ, περιμένοντας να την εξερευνήσουμε, να τη μοιραστούμε με άλλους και να την προστατέψουμε προς όφελος όλων». Kornélia Lohyňová

Η Εξέχουσα Ομάδα eTwinning “Entrepreneurship in Education” (Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση) έχει δημιουργήσει δραστηριότητες για τα μέλη της σχετικά με τη δημιουργία βίντεο, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν τις δημιουργικές και επιχειρηματικές τους δεξιότητες για να διερευνήσουν το φετινό θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Ομάδα «Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση» απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν επιχειρηματικές δεξιότητες στη διδασκαλία τους. Η επιχειρηματική εκπαίδευσηαφορά στο να δοθούν στους νέους ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για τη ζωή και την εργασία. Οι σημαντικές αυτές δεξιότητες είναι διδακτέες και πρέπει να ενσωματώνονται στα εκπαιδευτικά αντικείμενα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Η συντονίστρια της ομάδας του eTwinning, Kornélia Lohyňová, έχει αποφασίσει φέτος να συνδέσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης με τις δεξιότητες επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με το EntreComp, το Πλαίσιο Επιχειρηματικών Ικανοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η επιχειρηματικότητα προκύπτει όταν αξιοποιούμε τις ευκαιρίες και τις ιδέες μας και τις μετατρέπουμε σε αξία για τους άλλους. Καθώς όλο και μεγαλύτερο μέρος της κίνησης στο διαδίκτυο βασίζεται σε βίντεο, γιατί να μην θέσουμε την πρόκληση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αρχίσουν να δημιουργούν τα δικά τους βίντεο, διαδίδοντας ταυτόχρονα την πολιτιστική κληρονομιά;

Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά θέματα για τα βίντεο: πώς μπορούμε να προσελκύσουμε τουρίστες να επισκεφτούν τα αξιοθέατα στην περιοχή μας, πώς μαγειρεύονται παραδοσιακά φαγητά, πώς μπορούμε να διδάξουμε παραδοσιακούς χορούς και καινοτόμες εφευρέσεις των χωρών μας.

Η τελευταία δραστηριότητα με βίντεο εστίασε στο παραδοσιακό φαγητό. Για τη δραστηριότητα αυτή, τα μέλη της ομάδας και οι μαθητές βρήκαν παραδοσιακές συνταγές και αποφάσισαν να τις μεταμορφώσουν σε ένα σύγχρονο μενού. Στη συνέχεια, οι μαθητές έφτιαξαν βίντεο μικρού μήκους, στα οποία εξηγούν στους θεατές πώς μπορούν να ετοιμάσουν το πιάτο με μια πρωτότυπη σύγχρονη πινελιά.

Παρακολουθήστε τα βίντεο τους στο παρακάτω Padlet

Πηγή: etwinning

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου