Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΕΛΜΕ Χίου αγκαλιάζει την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων -μεταναστών

Σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις, η εκπαίδευση αποτελεί κοινωνικό αγαθό και βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Η εθνική μας νομοθεσία προβλέπει ότι η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει την παροχή εκπαίδευσης σε κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα μας.

Έστω και με καθυστέρηση στο πλαίσιο αυτό κατά το σχολικό έτος 2017-2018 λειτούργησαν για την εκπαίδευση των προσφύγων Τ.Υ. (Τάξεις Υποδοχής) σε δύο σχολικές μονάδες της Β/θμιας Εκπαίδευσης Χίου και συγκεκριμένα στο 1ο Γυμνάσιο Χίου και στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου.

Η ΕΛΜΕ Χίου συγχαίρει την εισαγγελική αρχή, τη Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, τους Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ανωτέρω σχολικών μονάδων, αλλά κυρίως αυτούς που δίδαξαν σε αυτά τα τμήματα για τη στήριξη του όλου εγχειρήματος.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς και με δεδομένη τη στήριξη της ΕΛΜΕ Χίου στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων χωρίς διακρίσεις, καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τις σχολικές μονάδες στις οποίες αναμένεται να λειτουργήσουν Τ.Υ. (1ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 1ο ΕΠΑΛ) και τη σχολική μονάδα ( 3ο Γυμνάσιο Χίου) που θα φιλοξενήσει ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής και Εκπ/σης Προσφύγων) να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την όλη διαδικασία.

Καλούμε επίσης Πολιτεία, Περιφέρεια και Δήμο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη στήριξη του όλου εγχειρήματος.

                                                                       Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                               Ο Γ. Γραμματέας
Σταυρινούδης Σταύρος                                                                         Πρωάκης Δημοσθένης


Πηγή: αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου