Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Η Νότια Κορέα απαγορεύει τον καφέ στα σχολεία

Η χώρα της Ασίας έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά κατανάλωσης καφεΐνης στην περιοχή. Το ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό σύστημα ωθεί τα παιδιά στην κατανάλωση καφέ και ενεργειακών ποτών. Ετσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα 

Σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής θέλουν να στρέψουν οι ιθύνοντες τους μαθητές στην Νότια Κορέα. Ετσι, αποφάσισαν την οριστική απαγόρευση πώλησης καφέ στα σχολεία στην προσπάθειά τους να προωθήσουν πιο υγιεινές επιλογές σε μαθητές αλλά και καθηγητές. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τόσο τα αυτόματα μηχανήματα όσο και τα κυλικεία στα σχολεία της ασιατικής χώρας, θα σταματήσουν να πουλούν προϊόντα με καφεΐνη από τις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο. 

Οσο για τα προϊόντα υψηλής καφεΐνης, όπως τα ενεργειακά ποτά, αυτά είχαν ήδη περιοριστεί στα σχολεία της Νότιας Κορέας, αλλά ο καφές ήταν συνήθως διαθέσιμος σε μηχανήματα αυτόματης πώλησης κυρίως για τους καθηγητές. 

«Η αναθεώρηση αυτή, έχει σκοπό να δημιουργήσει πιο υγιεινές συνήθειες σε παιδιά και εφήβους» δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου, στους Times της Κορέας. «Θα εξασφαλίσουμε ότι ο καφές θα απαγορευτεί σε κάθε σχολείο» πρόσθεσε. 

Η απαγόρευση του καφέ στα σχολεία, σύμφωνα με τον Guardian, είναι μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας στη χώρα που θέλει να αποθαρρύνει τους μαθητές από την κατανάλωση φαγητού και ποτού με υψηλή περιεκτικότητα καφεΐνης ή θερμίδων. Μάλιστα, επισπεύσθηκε μετά από κάποια ρεπορτάζ που μιλούσαν για μαθητές, που είχαν ταχυπαλμίες λόγω κατανάλωσης καφέ. 

Στην Νότια Κορέα, αρκετοί είναι οι νέοι που καταναλώνουν καφέ ή ενεργειακά ποτά προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με το διάβασμά τους, ώστε να επιτύχουν στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όσο και απαιτητικό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι Νοτιοκορεάτες διατηρούν τα μεγαλύτερα ποσοστά κατανάλωσης καφέ, σε ολόκληρη την Ασία ενώ από το 1990 η κατανάλωση καφέ έχει διπλασιαστεί! 

Συγκεκριμένα, καταναλώνουν 181 φλυτζάνια καφέ ετησίως, περισσότερα από τα 151 της Μεγάλης Βρετανίας, λιγότερα όμως από τα 266 που είναι ο μέσος όρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Η απαγόρευση της πώλησης καφέ στα σχολεία, έρχεται στον απόηχο της απαγόρευσης διαφημίσεων για fast food, ζαχαρώδη σνακ και ποτά που περιέχουν μεγάλα ποσοστά καφεΐνης, κατά τη διάρκεια προβολής παιδικών προγραμμάτων. 

Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου