Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Μικρό θερινό Εθνικό: Ημερήσια Κατασκήνωση για παιδιά!

Μετά τις ασκήσεις και τα προβλήματα τι; Πώς αξιοποιείται εποικοδομητικά ο πολύτιμος, ελεύθερος χρόνος των παιδιών στη διάρκεια του καλοκαιριού; Πώς οι στατικές σελίδες της μαθητικής ζωής μπορούν να μεταμορφωθούν σε εμπειρίες βιωματικές για ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ουσία της γνώσης; Μπορεί η τέχνη να παίξει τον ρόλο της σε αυτό το στοίχημα των γονέων;

Το Μικρό Εθνικό ανταποκρίνεται στην αγωνία της σύγχρονης οικογένειας για ποιοτική δημιουργική απασχόληση των μικρών του φίλων και κάνει την έγνοια των μαμάδων και των μπαμπάδων, δική του έγνοια. Με συνέπεια στην αποστολή του για ολοκληρωμένη αισθητική παιδεία, το Μικρό θερινόΕθνικό διαμόρφωσε την νέα του ημερήσια κατασκήνωση με δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς (Λεωφορείο & Συνοδός), για να κάνει τη μάθηση, παιχνίδι.

Γιατί για εμάς, στο Μικρό Εθνικό, το θέατρο είναι… παιχνίδι!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δρομολόγιο Λεωφορείου – Ώρες Υποδοχής/ Συνάντησης

08:30 – 09:00 (Άφιξη στο Κτίριο Τσίλλερ – Υποδοχή από Συνοδό)
09:00 (Αναχώρηση προς τον χώρο της κατασκήνωσης συνοδεία υπευθύνου)
09:30 Άφιξη & Έναρξη Προγράμματος
14:45 Αναχώρηση του λεωφορείου προς το Κτίριο Τσίλλερ
15:00 – 15:30 Παραλαβή των παιδιών από το Κτίριο Τσίλλερ

Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό παιδιών, ηλικίας 6-12 ετών, χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες.

Πρώτη περίοδος: 25-29/6
Δεύτερη περίοδος: 2-6/7

Υπεύθυνη Μικρού Εθνικού: Βγενοπούλου Σοφία

Εμψυχωτές Μικρού Θερινού Εθνικού: Γαβαλά Κατερίνα, Μαρσίδου Έλενα, Χούντα Έλενα, Μάνου Άρτεμις, Κουμπαρούλη Ειρήνη (Οι διδάσκοντες είναι μόνιμοι συνεργάτες στα εργαστήρια του Μικρού Εθνικού, καλλιτέχνες και ψυχοπαιδαγωγοί)

Οι δραστηριότητες συνοπτικά

Οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών καθημερινά, εντάσσονται στις εξής ενότητες:

Μικροί Δημιουργοί: τα παιδιά εξοικειώνονται με τις τέχνες, κατασκευάζουν, δημιουργούν και πειραματίζονται: κατασκευή μάσκας, κούκλας, γνωριμία με μεγάλους ζωγράφους κ.α.
Η εργαλειοθήκη του θεάτρου: βασικές θεατρικές τεχνικές και εξοικείωση με τα θεατρικά εργαλεία μέσα από το παιχνίδι, τη διάδραση, τον αυτοσχεδιασμό, τα παιχνίδια ρόλων.
Θεατρικές εξερευνήσεις: τα παιδιά «προσανατολίζονται» στα διαφορετικά είδη θεάτρου, και σε διάφορες δραστηριότητες που πλαισιώνουν και υπηρετούν τη θεατρική τέχνη: μιούζικαλ, παραδοσιακά παιχνίδια και παιχνίδια δρόμου, θέατρο σκιών, δημιουργική γραφή.

Μεταξύ των ενοτήτων μεσολαβούν διαλείμματα για ελεύθερο παιχνίδι, ξεκούραση και ελαφρύ γεύμα (από το σπίτι, δυνατότητα διατήρησης σε ψυγείο).
Δωρεάν Μεταφορά με Λεωφορείο & Συνοδό

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, στο «Σχολείον» της Ειρήνης Παππά, παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των συμμετεχόντων, καθημερινά, με τη χρήση μισθωμένου λεωφορείου.

Σημείο Συνάντησης – Αφετηρία: Το δρομολόγιο του λεωφορείου ξεκινά από το Εθνικό Θέατρο (Κτίριο Τσίλλερ, Είσοδος Κουμουνδούρου 20) στο κέντρο της Αθήνας (πλησίον του σταθμού Μετρό & ΗΣΑΠ Ομόνοια).

*Για όσους δεν επιθυμούν την μεταφορά των παιδιών τους με το λεωφορείο, οι ώρες άφιξης και αναχώρησης από τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης είναι:

Άφιξη 08:30 – 09:30
Αναχώρηση 14:45 – 15:30
Ο χώρος

Το «Σχολείον» της Ειρήνης Παππά, η νέα, υπερσύγχρονη στέγη της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανακαινίστηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και αποτελεί έναν χώρο πρότυπο για την Ελλάδα. Τα ιστορικά κτίρια του συγκροτήματος, αλλά και η μεγάλη, κατάφυτη αυλή που τα περιβάλλει θα φιλοξενούν τις δράσεις της κατασκήνωσης.

Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία: Από: 25/06/2018 Εως: 06/07/2018
Τοποθεσία: «Σχολείον» της Ειρήνης Παππά, Πειραιώς 52, Μοσχάτο
Κόστος ανά περίοδο: 120 ευρώ | Έκπτωση 10% σε αδέρφια ή για εγγραφή και στις δύο περιόδους | Έναρξη εγγραφών 23/4/2018, με καταβολή του 50% του ποσού

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2105288169, 2105288107 | www.n-t.gr

Πηγή: culturenow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου