Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Τυφλός τοξοβόλος δίνει μαθήματα ζωής

Ίσως ακούγεται περίεργο στα αυτιά μας το γεγονός πως ένας τυφλός μπορεί να είναι αθλητής τοξοβολίας. Όμως ο Χρίστος δείχνει ικανός να απορρίψει οποιεσδήποτε θεωρίες. Έτοιμος και θαρραλέος συνεχίζει την ζωή του συμβιβάζεται την καθημερινότητα του στα νέα δεδομένα και γίνεται παράδειγμα για όλους… Παράδειγμα ψυχικής δύναμης ενός ανθρώπου που έχασε ξαφνικά την όρασή του αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ρεπορτάζ της εκπομπή του ΡΙΚ, «Καλή σας Μέρα»: «Καθημερινά, ο καθένας από εμάς σε κάτι πληγώνεται, σε κάτι αδικείται, από κάτι χάνει. Ώσπου αναπνέουμε δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε»


Επτά χρόνια πριν ο Χρίστος Μίσος διαγνώστηκε με το αυτοάνοσο σύνδρομο Αδαμαντιάδη-Behcet, που προκαλεί διάφορα προβλήματα στην όραση, και έτσι τον οδήγησε σταδιακά σε ολική τύφλωση. Είχε τα πάντα στη ζωή του, τη δουλειά του, τη γυναίκα του, τους φίλους του… Όλα αυτά όμως δοκιμάστηκαν και έτσι ο Χρίστος προσαρμόζει την ζωή του στα καινούργια δεδομένα μπαίνοντας στη σχολή Τυφλών και ανακαλύπτοντας την καινούργια του αγάπη. Την τοξοβολία.

Μπροστά από την κάμερα του ΡΙΚ περιγράφει την καινούργια του καθημερινότητα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και όλα όσα αγάπησε στην τοξοβολία αφήνοντας τεράστια μηνύματα ζωής.


Πηγή: reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου