Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Οι παιδοδοντίατροι προτιμούν τα παγωτά από τις καραμέλες

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να αντισταθούν στα γλυκά. Κάτι που κάνει τους γονείς να τσακώνονται συνεχώς με τα παιδιά τους, λόγω των προβλημάτων που προκαλούν τα γλυκά στα δόντια των παιδιών.

Προσπαθώντας να δώσουν περισσότερη χαρά στα παιδιά, οι παιδοδοντίατροι της Αμερικής ανακοίνωσαν ποια γλυκά προκαλούν λιγότερο κακό στην στοματική υγεία των παιδιών και ποια γλυκά συστήνουν για να τρώνε τα παιδιά.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, είναι προτιμότερη η κατανάλωση παγωτών, μπισκότων και σοκολάτας. Επίσης σημειώνουν ότι καλό θα είναι να αποφεύγονται οι καραμέλες και τα ζελεδάκια που είναι περισσότερο επιβλαβή.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, τα υπολείμματα παγωτού είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθούν από τα δόντια των παιδιών, ακόμα και πίνοντας νερό μόνο.

Από την άλλη, οι καραμέλες κολλάνε στα δόντια, ενώ λόγω της μεγάλης διάρκειας που μένουν στο στόμα γεμίζουν τα δόντια με ζάχαρη. Ακόμα οι καραμέλες μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στα παιδιά, ειδικά όταν έχουν ακόμα τα πρώτα τους δόντια.

Τέλος, οι παιδοδοντίατροι συνιστούν μετά την κατανάλωση οποιουδήποτε γλυκού τα παιδιά να πλένουν τα δόντια, για να διατηρούν την στοματική τους υγιεινή.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου