Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ορχήστρα Νέων της ΕΕ: το Συμβούλιο εξασφαλίζει το μέλλον της ορχήστρας

Το Συμβούλιο εξέδωσε στις 12 Απριλίου τροποποιημένο κανονισμό που θα προβλέπει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση έως το τέλος του 2020. Θα προέρχεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» και τη διατομεακή συνιστώσα αυτού του προγράμματος. Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η ορχήστρα θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες όσον αφορά τη διαφοροποίηση του κοινού, την προβολή της και την ισόρροπη γεωγραφική κατανομή των μουσικών.

Η ΕΕ έχει φροντίσει ώστε η Ορχήστρα Νέων να παραμείνει μια από τις καλύτερες της κατηγορίας της. Η ορχήστρα απαρτίζεται από εξαιρετικούς νέους μουσικούς, διευθυντές ορχήστρας και σολίστες από όλες τις χώρες της ΕΕ, που έχουν πάθος για την τέχνη τους και μας κάνουν περήφανους.Boil Banov, Υπουργός Πολιτισμού της Βουλγαρίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου

Η Ορχήστρα Νέων ιδρύθηκε το 1976. Αποτελείται από ταλαντούχους νέους μουσικούς και από τα 28 κράτη μέλη, οι οποίοι ανταποκρίνονται στα υψηλότερα μουσικά πρότυπα.

Η Ορχήστρα Νέων αποτελεί σύμβολο της Ευρώπης και διαδραματίζει μοναδικό ρόλο στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης μέσω του πολιτισμού. Έχει παίξει σε μεγάλες πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, σε πολλά και διαφορετικά επίσημα και μη επίσημα πλαίσια. Χρησιμοποιεί παραδοσιακές και καινοτόμες μορφές και τεχνικές για ευρύ φάσμα ακροατηρίων.

Μέσα από τις δραστηριότητές της, η ορχήστρα ενεργεί ως πολιτισμικός πρεσβευτής για την Ένωση, προβάλλοντας τον πλούτο και την πολυμορφία των ευρωπαϊκών πολιτισμών και των νεοεμφανιζόμενων ταλέντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου