Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Τέλος το ΚΤΕΛ, τέλος και το σχολείο για πέντε μαθητές στη Χίο

Ταλαιπωρίας... συνέχεια για μαθητές και γονείς στη Βόρεια Χίο, αφού το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, αποφάσισε να σταματήσει το μαθητικό δρομολόγιο προς την κοινότητα Παρπαριάς, λόγω χρεών προς το συνεργαζόμενο πρατήριο καυσίμων! Αποτέλεσμα τέσσερις μαθητές του Δημοτικού και μία μαθήτρια Λυκείου να μην μπορούν να μετακινηθούν προς το σχολείο της Βολισσού. 

«Ο αριθμός αυτός μπορεί να φαντάζει πολύ μικρός αλλά δυστυχώς είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μαθητών που μεταφέρονται στο σχολείο, μετά τους μαθητές της Βολισσού. Κανένα άλλο χωριό δεν έχει τόσα παιδιά να μένουν μόνιμα εκεί! Ας σημειωθεί επίσης ότι η μια μαθήτρια δημοτικού δεν έχει κανένα τρόπο να μεταφερθεί στο σχολείο αφού οι γονείς της δεν διαθέτουν αυτοκίνητο.

Δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΚΤΕΛ μας αφήνουν «ξεκρέμαστους». Σίγουρα όλοι θυμούνται το περιστατικό με τα παιδιά στα Κουρούνια και στα Χάλανδρα και άλλα τόσα που κάθε χρόνο εξαντλούν και την τελευταία σταγόνα της υπομονής μας. Δυστυχώς τα ΚΤΕΛ για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν και ταλαιπωρούν τα παιδιά μας χωρίς λόγο», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους , οι γονείς του σχολείου. 

Να σημειωθεί ότι το οικονομικό πρόβλημα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι τόσο μεγάλο που πλέον φαντάζει πιθανό να σταματήσουν τα μαθητικά δρομολόγια σε όλο το νησί! Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει εξοφλήσει κανονικά τις υποχρεώσεις του προηγούμενου διαστήματος. Μάλιστα λέγεται ότι η εξασφάλιση της συνέχειας των μαθητικών δρομολογίων θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την προεξόφληση της επόμενης δόσης, αφού αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί το Υ. ΚΤΕΛ , δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην σχετική σύμβαση. 

«Ζητάμε από την Περιφέρεια να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα μαθητικά δρομολόγια να εκτελούνται από επαγγελματίες που θα μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά μας κάτω από ασφαλείς συνθήκες, με τακτικά δρομολόγια και όπως πρέπει χωρίς οι γονείς να ανησυχούμε καθημερινά αν το λεωφορείο θα έχει πετρέλαιο ή θα είναι χαλασμένο και με ποιο τρόπο θα πάμε τα παιδιά στο σχολείο.

»Τα παιδιά αυτά της Παρπαριάς, των Χαλάνδρων, των Κουρουνίων, της Βολισσού, των Διευχών· είναι αυτά που κρατάνε την Αμανή ζωντανή. Τόπος χωρίς σχολείο είναι νεκρός... Δεν θα έπρεπε να τα σπρώχνετε να φύγουν... Τρόπους να τα κρατήσετε εδώ θα έπρεπε να ψάχνετε... και τρόπους να φέρετε κι άλλα ... Να πάρει ζωή ο τόπος και να μην σβήσει από το χάρτη...», καταλήγουν οι γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου