Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Μια γιορτή για τα ειδικά σχολεία του Πειραιά

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η εκδήλωση για τα παιδιά των 13 Ειδικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» (Μηχανική Καλλιέργεια).

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με τη συνεργασία του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη συμμετείχαν περισσότεροι από 650 μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εθελοντές που βοήθησαν στην επιτυχία της γιορτής. Όλοι μαζί απόλαυσαν ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια με εμψυχωτές, κεράσματα και αναμνηστικά δώρα.

«Η αίσθηση και η εικόνα που αποκόμισαν όσοι ήταν εκεί και είδαν τα παιδιά να χαίρονται, να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν τα παιχνίδια με τους εμψυχωτές, τους εθελοντές και όλους τους άλλους συντελεστές, είναι για όλους μας πηγή ευαισθητοποίησης πάνω στα πολλά και ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες» αναφέρει η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ευχαρίστησε όλους όσους με τη συμμετοχή και την προσφορά τους στηρίζουν τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές και δεσμεύτηκε η Περιφέρεια να συνεχίσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης των εκπαιδευτικών και των οικογενειών των παιδιών αυτών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά κάνει γνωστό επίσης ότι η Περιφέρεια Αττικής, κατανοώντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών έχει εστιάσει στην επίλυση σειράς προβλημάτων που τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπωρούσαν και δυσκόλευαν την καθημερινή ζωή και εκπαίδευση των παιδιών αυτών. Ειδικότερα, έχει εξασφαλίσει την καθημερινή μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, απ' την πρώτη μέρα του σχολείου, στηρίζει δομές σύντομης φιλοξενίας (διημέρευσης) και παράλληλα προσπαθεί να παρεμβαίνει και να επιλύει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου