Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

"Elephantastico": Παιδιά "καταλαμβάνουν" τη Θεσσαλονίκη για ένα τριήμερο


Με ήχους, θέατρο και χρώματα θα γεμίσει η Θεσσαλονίκη για ένα τριήμερο, στο πλαίσιο του 5ου Elephantastico.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με φορείς της πόλης, από τις 11 έως τις 13 Μαιου, συμπληρώνουν το ψηφιδωτό μιας γιορτής με πρωταγωνιστές τα παιδιά και τους γονείς.

To Φεστιβάλ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες καθώς από φέτος περιλαμβάνει δράσεις και για την βρεφική ηλικία.

Όπως τόνισε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στο καράβι "Κλειώ" , η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου οι μεγάλες πόλεις δεν είναι φιλικές στα παιδιά και ο δήμος θέλει να βρει ένα τρόπο τα παιδιά να οικειοποιούνται την πόλη.

«Το Elephantastico αγκαλιάστηκε από όλη την πόλη, τους μικρούς και μεγάλους φίλους. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πολύ μεγάλη κοινότητα και δημιουργικοί άνθρωποι που ασχολούνται με την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση των παιδιών. Το φεστιβάλ αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί μια πλατφόρμα στην οποία αυτοί οι άνθρωποι συνυπάρχουν και δημιουργούν ένα τριήμερο διαφορετικό για τα παιδιά. Έχουν δικαίωμα οι μικροί μας φίλοι να καταλάβουν για ένα τριήμερο τη Θεσσαλονίκη με ήχους, φωνές και χρώματα», τόνισε η κ. Χρυσίδου, σημειώνοντας πως φέτος το φεστιβάλ ανοίγεται σε πολλούς χώρους, έχει περισσότερο θέατρο και περισσότερα εργαστήρια.

Τέλος η κ. Χρυσίδου αποκάλυψε πως το Φεστιβάλ του χρόνου θα γίνει από τα παιδιά για τα παιδιά καθώς θα κληθούν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις προκειμένου μέσα από αυτές να προκύψει το 6ο Φεστιβάλ Elephantastico.

Στο «Elephantastico» οι πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά! Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:




ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ
Πηγή: thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου