Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Στη Λάρισα το 1ο Σχολείο Ψηφιακής Νοημοσύνης στην Ελλάδα!

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούνται στη Λάρισα! Σειρά έχει το 1ο Σχολείο Ψηφιακής Νοημοσύνης στην Ελλάδα (www.life4.gr), το οποίο υλοποιείται από 25 έως 29 Ιουνίου και ώρες από 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28), με κύριο μέλημα την καλλιέργεια της ψηφιακής νοημοσύνης των παιδιών, αλλά και των Γονέων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Ακαδημία Μαθητών (για μαθητές 10 – 15 ετών), ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών μελετημένο από ειδικούς επιστήμονες (Μηχανικούς, Γιατρούς, Νομικούς, Φυσικούς κ.ά.) και προσφέρει ένα περιβάλλον βασισμένο στην τεχνολογία όπου η δημιουργικότητα και η καινοτομία συναντώνται με την εκμάθηση δεξιοτήτων ζωής. Εστιάζει σε εξειδικευμένα θέματα με σκοπό οι μαθητές να αποκτήσουν κριτική σκέψη, αυτοπεποίθηση, να μπορούν να καινοτομήσουν ως ψηφιακοί πολίτες του αύριο, αλλά και να είναι σε θέση να προστατέψουν την προσωπική τους υγεία και ασφάλεια σερφάροντας στο Δημιουργικό Διαδίκτυο!

Και επειδή η πορεία του κάθε μαθητή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την καθοδήγηση των γονέων, τις ίδιες μέρες και ώρες λειτουργεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο και η Ακαδημία Γονέων, η οποία απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από ηλικία και μόρφωση, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με αναπηρίες, όπως επίσης και σε εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας. Περιλαμβάνει 5 αυτόνομα ημερήσια εκπαιδευτικά προγράμματα για γονείς σχετικά με τη διαδικτυακή ασφάλεια, τον εθισμό και τους τρόπους αντιμετώπισης, τα οποία αποσκοπούν στο να βοηθήσουν την οικογένεια να καλλιεργήσει ασφαλείς, υπεύθυνες και δημιουργικές συμπεριφορές στο διαδίκτυο μέσω της ψηφιακής νοημοσύνης.

Σ’ αυτά τα ιδιαίτερα καινοτόμα και πρωτοποριακά προγράμματα, στα οποία θα διδάξουν διακεκριμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο: www.life4.gr

Το 1ο Σχολείο Ψηφιακής Νοημοσύνης στην Ελλάδα διοργανώνεται από την ΕΕΠΕΚ (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Στους συμμετέχοντες γονείς και μαθητές θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, πλούσιο ενημερωτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, ενώ κατά τη διάρκεια των 2 μικρών και 1 μεγαλύτερου διαλείμματος θα προσφέρεται δεκατιανό γεύμα και χυμό.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών των Ακαδημιών μαθητών και γονέων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο: 6985-727647 (9π.μ.-6μ.μ.) και στην ιστοσελίδα: www.life4.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου