Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ιωάννινα: Eιδικά σχολεία κινδυνεύουν να μείνουν… άστεγα!

Δεν είναι μόνο τα νηπιαγωγείο της Παπαζόγλειου για τα οποία ο Δήμος αδυνατεί να δώσει λύση ώστε το κτίριο να αποδοθεί στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων… Είναι δύο ακόμη σχολεία, και μάλιστα ειδικά, οι μαθητές των οποίων κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι!!! Πρόκειται για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό για παιδιά με σωματικές αναπηρίες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ και θα πρέπει να μεταφερθούν… Η ΕΛΕΠΑΠ, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, έχει ζητήσει την μεταφορά των δύο σχολικών μονάδων μέχρι τις 15 Ιουνίου, ουσιαστικά με την λήξη της σχολικής χρονιάς, όμως εκ μέρους του Δήμου δεν έχει δοθεί προς το παρόν καμία λύση!

Τα προβλήματα αναδείχθηκαν σε σύσκεψη που έγινε προ λίγων ημερών στο Δήμο, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, τόσο εκ μέρους του Δήμου όσο και των σχολικών μονάδων.

Η λύση που εδώ και καιρό είχε προκριθεί –πανομοιότυπα με αυτή για τα σχολεία της Παπαζόγλειου- είναι η μεταφορά στα προκάτ κτίρια που θα τοποθετηθούν σε έκταση του παλιού Χατζηκώστα.

Όμως μέχρι σήμερα η διαδικασία παραχώρησης του οικοπέδου δεν έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα γεγονός που κάνει τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών να εκτιμά ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο».

Σημειώνεται δε ότι σε ανάλογες συναντήσεις κατά το παρελθόν από πλευράς του Δήμου υπήρξαν προφορικές διαβεβαιώσεις για μετακίνηση των σχολείων το Πάσχα του 2018…

« Στα επαναλαμβανόμενα ερωτήματα των εκπαιδευτικών του σχολείου:

 Γιατί στα παραχωρητήρια των δύο κτηρίων από πλευράς της Περιφέρειας Ηπείρου και στα έγγραφα του Δήμου προς τα συναρμόδια Υπουργεία (έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στα σχολεία από τον Δήμο κατόπιν αιτήματος) δεν αναφέρονται πουθενά τα σχολεία Σ.Α.Π.;

 Μήπως αυτό υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα; Στα ερωτήματα αυτά για μια ακόμη φορά καμία απάντηση δεν δόθηκε!

Στα αγωνιώδη ερωτήματα των γονέων των μαθητών:

 Τι θα γίνει την επόμενη σχολική χρονιά;

 Πώς και πού θα λειτουργήσουν οι δύο σχολικές μονάδες;

Η επίσημη απάντηση που δόθηκε από τον Δήμο ήταν: «Θα ζητήσουμε παράταση για ακόμη μια χρονιά από την ΕΛΕΠΑΠ και επιστροφή αιθουσών για να μπορέσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς!».

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι με την υπ. αριθμ. 62/3-07-2017 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας αποφασίστηκε η επιστροφή τεσσάρων αιθουσών στην ΕΛΕΠΑΠ. Άρα… ζητάμε ότι δώσαμε…;», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων ζητά να δρομολογηθεί άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις η μετεγκατάσταση των σχολείων. Να σταματήσει η διαδικασία έξωσης από την ΕΛΕΠΑΠ μέχρι την εξεύρεση κατάλληλων χώρων και αναλάβουν Δήμος και Περιφέρεια τις ευθύνες τους.

Πηγή: epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου