Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Για τρίτη χρονιά βραβεύτηκε το 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου

Η αποστολή μας ήταν να κάνουμε ένα φύλλο εργασίας όπου λύσαμε ασκήσεις μαθηματικών και μηχανικής και είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σενάριο αντιμετώπισης σεισμών, λέει στο www.ka-business.gr η καθηγήτρια Ευτυχία Καραγιάννη που μαζι με τους Γιώργο Χατζηγεωργίου, Αλέξανδρο Χρήστου και τη Διευθύντρια Κωνσταντίνα Σαρανταυγά, διοργάνωσαν σειρά δράσεων μαζί με μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους από χώρες του εξωτερικού...και βραβεύτηκαν!

Βραβείο για το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Οι κανονισμοί ασφαλείας σε περίπτωση σεισμού (πριν, κατά την διάρκεια και μετά), το ενεργό νότιο ηφαιστειακό τόξο στο Αιγαίο, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από τα serious games, μάθημα STEM & IBSE με θέμα οι «σεισμοί και η μηχανική στην τάξη», η άσκηση σεισμού, είναι μερικές από τις θεματικές ενότητες και τα μαθήματα που υλοποιήθηκαν , πλαισιωμένες απο πολλές ακόμη δράσεις και επισκέψεις στο 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου , στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +μ "Effects of Human Activities of Nature Disaster" .

Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου διοργάνωσε την προγραμματισμένη συνάτνηση του προγράμματος eHAND με τη συμμετοχή 7 σχολείων και 15 εκπαιδευτικών από Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ρουμανία, Εσθονία και Τουρκία και 60 μαθητες από τις προηγούμενες 7 χώρες.

Η ομάδα Erasmus+ του σχολείου μας σχεδίασε μαθήματα STEM και CLIL (CLIL1, CLIL2 , CLIL3 ) παρουσιάσεις των καθηγητών του Γεωλογικού τμήματος κ Βασίλειο Μέλφου και Χατζηπέτρου Αλέξανδρου σχετικές με το θέμα του προγράμματος και δράσεις τόσο εντός σχολείου, όσο και εκτός.

Ορισμένα απο αυτά τα μαθήματα που σχεδιάστηκαν κατατέθηκαν στον STEM Discovery Week 2018 compeition.

Το Stem μάθημα με τίτλο "STEM & IBSE in action: earthquakes and engineering in the classroom" ήταν αυτό που επιλέχθηκε και βραβεύεται απο την επιτροπή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργανωτικής επιτροπής αυτή την χρονιά η STEM Discovery Week 2018 είχε την μεγαλύτερη συμμετοχή. Συγκεκριμένα:
οργανώθηκαν πάνω απο 800 δράσεις
σε 40 χώρες τόσο στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο
170 blog posts έχουν ήδη δημοσιευθεί στοSTEM Discovery Week blog,here,
πάνω απο 170.000 εκπαιδευτικοί, μαθητές και άλλοι συμμετείχαν στις δράσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

"...The activity you organized for the 2018 STEM Discovery Week has won one of the 30 Scientix SDW2018 awards. For this reason, we would like to invite you to the 23rd Science Projects Workshop in the Future Classroom Lab (SPW@FCL) which will take place the weekend of the 22nd to the 24th of June 2018.

This event is organized in collaboration with the STEM Alliance and will take place at European Schoolnet in Brussels...."

Stem, εξηγεί η Ευτυχία Καραγιάννη, είναι το μάθημα της Επιστήμης, της Μηχανικής, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (Science Technology Mathematics) και ήταν έτσι διαμορφωμένο ώστε να πεξεργαστεί σενάρια για την αντιμετώπιση σεισμών και φυσικών καταστροφών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για σεισμογενείς χώρες όπως η Ελλάδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου