Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ενεργή παρουσία του Gaming στα σχολεία της Αμερικής

Η αναγνώριση της gaming και esports σκηνής έχει αρχίσει εδώ και καιρό να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με τα σχολεία της Αμερικής να ετοιμάζουν νέο σχέδιο.

Σύμφωνα με το Polygon, το NFHS (National Federation of State High Schools) ψάχνει τρόπους για να εντάξει το gaming μέσα στα σχολεία, όπως ακριβώς και το πόλο, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Το 72% των μαθητών δηλώνουν gamers και οι υπεύθυνοι θέλουν να είναι πάντα κοντά στις επιθυμίες τους.

"Τα first person shooters δεν ταιριάζουν με την φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε στα σχολεία, γι'αυτό και θα αποκλειστούν από τις λίστες μας. Το κάθε σχολείο θα μπορεί να επιλέξει από MOBA, sports και fighting τίτλους για να διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους". Αυτό σημαίνει ότι παιχνίδια όπως το CS:GO και το Fortnite δεν έχουν θέση στο πρόγραμμα αυτό.

Έτσι, το NFHS, σε συνεργασία με μια start-up εταιρεία με όνομα PlayVS, θα ετοιμάσουν όλο το σύστημα, έτσι ώστε να φιλοξενούνται τουρνουά και ανταγωνιστικές δραστηριότητες ανάμεσα στις πολιτείες. Η απαγόρευση που αναφέραμε παραπάνω ωστόσο δεν θα περιορίσει ένα σχολείο από το να διοργανώσει τουρνουά με FPS παιχνίδι, αλλά σίγουρα δεν θα προωθηθούν αυτές οι ιδέες.

Τον επόμενο χρόνο θα συντονιστούν 18-20 πολιτείες για να δοκιμάσουν αυτή τη νέα πρωτοβουλία και εμείς αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα, γιατί δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα τις υποδομές για κάτι τέτοιο στη χώρα μας.

Μαριάντζελα Παπαχρήστου (Angelgraph), αρθρογράφος στο eSports Dep του IGN Greece.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου