Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Τι θα θυμούνται τα παιδιά σας για εσάς όταν μεγαλώσουν

Τις περισσότερες φορές που οι μεγαλύτεροι κάνουν αναφορές σε κάτι από την παιδική ηλικία ενός παιδιού, αυτό δεν μπορεί να το θυμηθεί. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που μένουν εντυπωμένα στην μνήμη των παιδιών και μπορούν να θυμηθούν ακριβώς πότε έγιναν. Διότι όσων χρονών και να ήταν όταν έκανες κάτι σημαντικό για αυτά ή όταν συνέβη κάτι που επηρέασε τη ζωή τους αυτά θα το θυμούνται για πάντα.

Επειδή λοιπόν αυτά είναι πράγματα που συνηθίζουν να μένουν στη μνήμη ενός παιδιού όσο μεγαλώνει, καλό θα ήταν να σκεφτείτε τα παρακάτω πράγματα που τα παιδιά σας μπορεί να καταλήξουν να θυμούνται.

Οι εμπειρίες που έχετε μαζί τους

Μπορεί να μην θυμούνται όλα τα παιχνίδια και τα δώρα που τους έχετε πάρει όσο ήταν μικρά, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτά δεν καταφέρνουν να μείνουν στην μνήμη ενός παιδιού. Αυτά που στην πραγματικότητα συγκρατούν είναι οι στιγμές και οι εμπειρίες που έχουν μαζί σας, γιατί αυτά είναι τα πράγματα που ενώνουν μια οικογένεια. Έτσι είναι πιο εύκολο να θυμούνται μια βόλτα που κάνατε μαζί στην θάλασσα, παρά το παιχνίδι που τους πήρατε στα τρίτα γενέθλια τους.

Τα κομπλιμέντα που τους κάνετε

Όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι και τα παιδιά νιώθουν πολύ καλύτερα με τον εαυτό τους όταν κάποιος επαινεί τα δυνατά τους σημεία και τους λέει πόσο καλά είναι σε κάτι. Ειδικά όταν τους λέτε πόσο περήφανοι είστε για αυτά, τα κάνετε να πιστεύουν από μικρά ότι αξίζουν. Για το λόγο αυτό επιλέξτε να κρατάτε μια θετική στάση, παρά μια επικριτική.

Το πώς διαχειρίζεστε δύσκολες καταστάσεις

Αν η πρώτη αντίδρασή σας είναι να φωνάξετε ή να βρίσετε, όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με μία δύσκολη κατάσταση, τότε αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα εντυπωθεί στην μνήμη του παιδιού σας. Επίσης είναι πολύ πιθανό αν το παιδί είναι μικρό να το χρησιμοποιήσει και σαν πρότυπο συμπεριφοράς.

Όσες φορές δεν ήσασταν εκεί

Μπορεί τα παιδιά σας να μην θυμούνται αρκετά πράγματα από τα πρώτα τους χρόνια, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα θυμούνται εκείνη τη φορά που τα αφήσατε στους παππούδες και δεν τα πήρατε μαζί σας σε ένα ταξίδι ή την φορά που δεν προλάβατε να φτάσετε εγκαίρως για να τα πάρετε από κάπου.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου