Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Γιατί το νομοσχέδιο για τα ζώα δεν πρέπει να περάσει

Οι αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και τα οικόσιτα ζώα συντροφιάς συνεχίζονται και οι φιλοζωικές ασκούν σκληρή κριτική στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Σχετικά με το νομοσχέδιο εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις και διαφωνίες ενώ όπως αναφέρουν οι οργανώσεις «ποινικοποιεί τη φιλοζωική δράση, απαγορεύει σε πολίτες και φιλοζωικούς φορείς τη διάσωση, την περίθαλψη και την προώθηση για υιοθεσία των αδέσποτων ζώων ενώ αντίθετα ευνοεί και προωθεί το μαζικό εμπόριο». 

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία λέει πως καθιστά σχεδόν αδύνατη την υιοθεσία των ζώων και δημιουργεί κατηγορίες ζώων υποψήφιες για ευθανασία χωρίς να συντρέχουν προϋποθέσεις που θα δικαιολογούν αυτή την απόφαση. 

Παράλληλα, μειώνει δραστικά τα πρόστιμα για κακοποίηση ζώων, κυνομαχίες και παράνομη εκτροφή ενώ επιβάλλει πολλαπλά τέλη και οικονομικές επιβαρύνσεις στην κατοχή ζώων συντροφιάς που την καθιστούν αβάσταχτη για πολλούς πολίτες οι οποίοι θα αναγκαστούν να παραδώσουν το κατοικίδιο τους στους Δήμους ή να το εγκαταλείψουν στο δρόμο. 

Ο νόμος είναι εγκληματικός για τα ζώα, στερείται κάθε επιστημονικής προσέγγισης και καταργεί όποια πρόοδο σημειώθηκε στην προστασία των ζώων τις τελευταίες δεκαετίες, γυρίζοντας την ελληνική κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. 

Σημαίνει την επιστροφή της ευθανασίας σε μαζική κλίμακα, χωρίς καμιά δυνατότητα παρέμβασης από φιλοζωικό φορέα και χωρίς τη θέσπιση επιστημονικών κριτηρίων αποδεκτών από την επιστημονική κοινότητα. 

Οι τρεις φιλοζωικές ομοσπονδίες της χώρας: Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής‐Σαρωνικού και οι οργανώσεις Animal Action Hellas, Dogs' Voice καθώς και το σύνολο της φιλοζωικής κοινότητας αιτούμαστε την απόσυρση του σχεδίου νόμου μαζί με τους πολίτες σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση που συνυπογράφουν το αίτημα και ζητάμε την σύνταξη νέου σε άλλη φιλοσοφία, σε ευρωπαϊκή κατεύθυνση, που θα ανοίγει προοπτικές περιορισμού των αδέσποτων με προτάσεις αποτελεσματικές και πάντα με σεβασμό προς τα ζώα. 

Η συγκέντρωση υπογραφών γα την απόσυρση του νομοσχεδίου συνεχίζεται εδώ

Σήμερα, η Π.Φ.Π.Ο. αποδομεί πολύ αναλυτικά τα σκοτεινά σημεία στο νομοσχέδιο σε μια ανοιχτή Επιστολή προς Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες και Αρχές 

Κάνει λόγο για ένα σχέδιο νόμου παρανοϊκό, αήθες, αντισυνταγματικό, αντί ευρωπαϊκό, αντί φιλοζωικό, αντί-εθελοντικό, και αντί-ρεαλιστικό. Ένα νομοσχέδιο καταδίκης των ζώων, που θα πλημμυρίσει με χιλιάδες ακόμη αδέσποτα την χώρα. 

Διαβάστε το ολόκληρο αναλυτικότατο άρθρο της LIFO εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου