Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Τρισδιάστατοι εκτυπωτές και σε σχολεία!

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με την Openwise διέθεσε τρισδιάστατους εκτυπωτές (3D printers) σε πέντε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία έως το τέλος του 2018.

Στο σχετικό ανοιχτό κάλεσμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είχαν εκδηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 60 σχολεία και τελικά επιλέχθηκαν πέντε για φέτος. Τα εξής: 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας), Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης, 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, 2o Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η εισαγωγή των μαθητών στη χρήση εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού σχεδιασμού και τρισδιάστατων εκτυπωτών στην εκπαίδευση.

Κάθε σχολείο που συμμετέχει, θα δημιουργήσει σχέδια μαθήματος και σχέδια αντικειμένων που θα κατασκευάσει με τον εκτυπωτή. Στη συνέχεια, θα τα διαθέσει ως ανοιχτούς εκπαιδευτικούς πόρους, ελεύθερα για αξιοποίηση από οποιονδήποτε το επιθυμεί, σε ειδική σελίδα του σχολείου του στη διεύθυνση https://oer.ellak.gr/.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών, «το ανοιχτό λογισμικό, το ανοιχτό υλικό (open hardware) και το ανοιχτό περιεχόμενο μπορούν να αποτελέσουν βασικούς πυλώνες της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια) και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στη βελτίωση του επιπέδου της εκπαίδευσης και της έρευνας στη χώρα μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  via alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου