Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πάνω από 40.000 παιδιά στα μαθήματα κολύμβησης στα ελληνικά σχολεία

Περισσότερα από 40.000 παιδιά της τρίτης δημοτικού παρακολούθησαν στα σχολεία τους το μάθημα κολύμβησης, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται.

Τα μαθήματα κολύμβησης πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, μέσω της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, και έγιναν σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας για το σχολικό έτος 2016-2017.

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του αντικειμένου της κολύμβησης το μάθημα υλοποιήθηκε σε σαράντα τρεις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με συντονισμό και προγραμματισμό από τις Ομάδες Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «η μη εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης δεν πραγματοποιήθηκε σε δέκα πέντε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. Συγκεκριμένα τα σχολεία των εν λόγω Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες δεν υλοποίησαν το αντικείμενο της κολύμβησης ανήκουν σε περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει κολυμβητήριο ή απέχουν περισσότερο από 25 χιλιόμετρα από το κοντινότερο κολυμβητήριο, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το προβλεπόμενο διδακτικό δίωρο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των συντονιστών κολύμβησης των ομάδων Φυσικής Αγωγής τα οποία απεστάλησαν στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, στο μάθημα της κολύμβησης συμμετείχαν 40.000 παιδιά από 2.210 τμήματα των σχολικών μονάδων της χώρας.

Προετοιμασία για το νέο σχολικό έτος

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση «η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης το νέο σχολικό έτος (2017-2018), βρίσκεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών, τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους της χώρας, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις (κονδύλια κάλυψης μετακίνησης των μαθητών/τριών από και προς τα κολυμβητήρια, ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό και κολυμβητήρια) για την αποφυγή οποιονδήποτε δυσλειτουργιών».

Τέλος επισημαίνεται ότι «η συνεργασία των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και των συντονιστών κολύμβησης και των ομάδων Φυσικής Αγωγής ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης συνέβαλαν ώστε η για πρώτη φορά εφαρμογή του αντικειμένου να διδαχθεί με επιτυχία και να τύχει της αποδοχής και των Συλλόγων των Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων στις οποίες υλοποιήθηκε, επιτυγχάνοντας το στόχο για απόκτηση κολυμβητικής παιδείας /επάρκειας στους μαθητές/τριες συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στημείωση των πνιγμών ετησίως στους οποίους η Ελλάδα κατέχει αρνητική πρωτιά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ισίδωρος Ρούσσος
Πηγή: Αθήνα 9,84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου